Halaman

Kelebihan Buah Thamar @ kurma

Asha Lya | Jun 16, 2017 | 0Komen | >
Assalamualaikum
Salah satu makanan sunnah kegemaran Lya. Buah thamar @ kurma yang bukan sahaja boleh didapati pada bulan Ramadhan, tapi bulan2 yang lain pun tetap ada dijual. Mudah suda untuk mendapatkan stok buah kurma sekarang tak macam dulu2 hanya akan ada pada bulan Ramadhan sahaja.


Buah kurma diakui memang terlalu banyak khasiatnya, antaranya ialah:



Terima kasih sudi singgah sini


Terima Kasih

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Asha Lya | Jun 14, 2017 | 0Komen | >
Assalamualaikum


Kali ni cuba nasib join GA yang di anjurkan oleh blogger Solehah Shamsudin dengan kerjssama SGshop. 



Giveaway ini akan berlangsung bermula 14 Jun 2017 - 20 Jun 2017
( 1 MINGGU SAHAJA )




Klik banner


Username SGshop: zalya
Id blog: ashalya
Fb: sue zalya
Ig: sue zalya


Terima Kasih

SGSHOP “JOM SHOPPING!” CONTEST

Asha Lya | Jun 13, 2017 | 0Komen | >
Assalamualaikum



Kali ni berpeluang join contest yang di anjurkan oleh blogger Ayue Idris dengan kerjasama SGshop. Rm500 kredit shoopinb bakal dimenangi tiap sorang, banyak tu macam2 boleh beli. Apa lagi jom join sapa taw rezki berpihak kan amin.






Soalan dan Jawapan

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?



SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.


SGShop menawarkan platform pembelian atas talian untuk laman web e-dagang terkenal dari China, antaranya Taobao.com, tmall.com dan banyak lagi. Ianya pembelian yang sangat mudah menggunakan platform SGShop, hanya perlu mengikuti langkah langkah yang dinyatakan dengan jelas di BUY FOR ME, boleh klik di sini untuk details.

SGShop juga menyediakan perkhidmatan SHIP FOR ME. Sekiranya anda ingin membeli sendiri barangan di laman web contohnya taobao.com, tetapi memerlukan perkhidmatan logistik untuk membawa barangan anda ke Malaysia, anda boleh menggunakan perkhidmatan penghantaran melalui SGShop. Anda hanya perlu mengikuti langkah langkah mudah yang diterangkan di SHIP FOR ME, boleh klik di sini untuk details.

SGShop menawarkan mata ganjaran. 200 points akan diberikan untuk setiap pendaftaran akaun, 50 points diberikan apabila status anda dikemaskini, 20 points akan diberikan untuk setiap review produk yang anda beli dan review haruslah dibuat tidak lebih dari 10 hari daripada penerimaan barangan. Dan mata ganjaran yang terkumpul, boleh ditukarkan kepada nilai ringgit, klik di sini untuk details.

Dengan best shipping guarantee, penghantaran yang boleh dipercayai dan pantas, on-line customer care dan risk-free guarantee, maka anda bolehlah shopping di SGShop tanpa rasa risau.



  • Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

Item pertama





Teratarik dengan tempat gantung baju ni, boleh guna untuk gantung baju2 customer yang suda siap di jahit. Kan saya tukang jahit jadi benda2 macam ni memang sangat perlu. Barua bampak kemas dan teratur gitu. Nak tahu lebih lanjut boleh klik sini.



Item kedua





Memandangkan rumah yang saya duduki sekarang ni kekurangan perabot. Maka kita pilih la ini sebab 2 in 1, boleh buat tempat rak kasut dan tempat duduk sekali. Memang nampak menarik sangat. Nak tahu info lebih lanjut boleh klik sini.



Item ketiga





Nak tambah koleksi set cadar warna biru tetap menjadi pilihan. Ada banyak koleksi boleh la tukar hari2 hehe. Nak tahu info lebih lanjut boleh klik sini.



Sudah jawab Q1 dan Q2 jangan lupa
- letak link entry korang kat blog entry contest cik ayue tu,
- dan sharekan entry anda di FB wall dengan hashtag #AyueIdrisXSGshopMalaysia
- lepas dah buat semua ni, korang jangan lupa pula isikan borang yang cik Ayue dah siapkan, kalau tak isi, penyertaan disqualified tau! ... borang tu korang boleh KLIK DI SINI


Terima kasih


Terima Kasih

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign