- Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan dikisar sehingga wangi kemudian masukkan serbuk kari yang dibancur dengan sedikit air . kacau dan bairkan sampai rempah masak kemudian masukkan semua ayam cincang dan kacau bagi daging ayam masak . Masukkan sos tiram , daun sup , mix veggie dan kacau lagi kemudian masukkan garam secukup rasa bila dah amsak boleh la ditutup api dapur .
-Ambil sekeping kulit popiah dan letakkan inti ayam secukupnya dan boleh la dilipat dan disapu telur pada bahagian akhir lipatan kulit samosa ni . Buat sampai habis dan ketepi .
- Panaskan minyak secukupnya dalam kuali dan goreng semua samosa sehingga masak kekuningan . Boleh la diangkat dan ditos .
Baru kelmarin saya makan samosa ni Sue tapi frozen bukan home made.. Suka sebab rangup dan sedap.. Rajin Sue buat samosa.. Thank you for sharing this recipe..
sdap nya..:)
BalasPadamSuka mkn ni selain popia 😃
BalasPadamUish sedap nih..Boleh try nnt..huhu
BalasPadamsedapnye.. musim2 ujan ni best mkn pnas2..
BalasPadamBaru kelmarin saya makan samosa ni Sue tapi frozen bukan home made..
BalasPadamSuka sebab rangup dan sedap.. Rajin Sue buat samosa..
Thank you for sharing this recipe..
Sedapnyaaa .
BalasPadamLps ni leh try buat jgk
Sedapnya makan samosa nie sambil menonton..
BalasPadamrajinnya lya masakkkk..aku ne sejak2 kerja separuh hari..makin malas masak ya!
BalasPadamWaa dapnye..kekya mmg suka.samosa... tak kira la ayam ke daging ke mmg suka sgt2..
BalasPadam