Halaman

Happy Birthday My Lovely Husband

Asha Lya | Julai 31, 2015 | 11Komen | >
Assalamualaikum


Salam Jumaat.
Alhamdulillah masih di beri kesempatan mencoret secebis entri di blog kesayangan ini.


Hari ni tanggal 31/07/15.
Genapla seangka lagi umur my Lovely husband. Selamat ulang tahun kelahiran buat suamiku. 






Kek my handmade. Kek coklat chess
yang tak seberapa tapi sedappp. Hhehe
Suda di potong baru ingat maw ambik gambar :D.






Buat Suamiku..Moga Allah sentiasa murahkan rezki buatnya. Di panjangkan umur dan moga rumahtangga kita berkekalan hingga ke Jannah Insyallah Amin.



Buat rakan2 blogger yang baca entri ini terima kasih banyak ya. Jemput datang ke rumah ada kek kihkihkih.



Wassalam

Terima Kasih

Ikan Dory Berlemon

Asha Lya | Julai 29, 2015 | 11Komen | >
Assalamualaikum

Lama tak post masakan, makan2. Gara2 baca entry Cik Sally post pasal resepi fish N chips. Teringin juga nak try ikan dory, sedap ka idak.


Ikan ni sangat lembut. Lepas ikan cuci bersih, Lya perap dengan sedikit garam, black paper n perahan lemon.
Kemudian Lya bancuh tepung kfc. Sepatutnya guna tepung tempura tapi x jumpa.  Guna mana ja yang ada, kemudian gaul dengan breadcrumb.
Goreng dan siap. Mengikut resepi Cik Sally, boleh makan dengan coleslow n kentang. Tapi Lya cuma nak rasa keenakkan ikan dory ni ja. Hhaha, memang sedap.

Wassalam

Terima Kasih

Throwback Penghantaran Tempahan Akhir Sebelum Raya

Asha Lya | Julai 28, 2015 | 13Komen | >
Assalamualaikum




Kisah Ramadan yang lepas, kesibukan hingga ke penghujung Ramadan.
Tak di duga rezki dari Allah.
Alhamdulillah.







Antara tempahan akhir sebelum menjelangnya Syawal.
Antaranya jubah, baju kurung, jubah kanak2, dress yang berjaya di siapkan.
Kalau di kira Lya masih terlalu baru, bukanla tukang jahit yang pro.
Tapi syukurla da yang beri kepercayaan pada Lya. Banyak lagi ilmu yang perlu di timba bab2 ilmu menjahit ni. Menjahit tetap di teruskan. 




Wassalam


Terima Kasih

Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin

Asha Lya | Julai 24, 2015 | 22Komen | >
Assalamualaikum




Salam Aidilfitri maaf zahir & batin buat semua rakan blogger yang di kasihi dari Lya dan keluarga. Moga silaturahim kita terjalin erat.



Syawal dah seminggu berlalu, baru Lya berkesempatan nak update blog. Sekian lama menyepi, ehh bukan saja2. Cuma masa kurang mengizinkan. Mana yang follow blog Lya mesti tahu dengan kebizian Lya waktu Ramadan lepas kan kan. 




Masih raya berdua. Insyallah tahun depan beraya bertiga, Amin.






Keluarga Lya sebelah Beaufort.
Abang , kakak Lya.
Semua anak2 saudara Lya. Dah besar2 semua. Tak semua ada ni, sebahagian ja yang balik beraya. Sambutan raya di Beaufort Alhamdulillah semua serba sederhana. 



Ada kesempatan nanti Lya bw. Lama betul tak berkunjung ni. 
Baru nak start enjin hihi.



Wassalam

Terima Kasih

Jom Balik Beraya Di Kampung

Asha Lya | Julai 15, 2015 | 9Komen | >
Assalamualaikum


Selamat menjalani ibadah puasa
n selamat menyambut hari raya
yang bakal tiba. Uishhh lamanya Lya tak online blog. Masa Lya teramat2 la terhad. Sekarang baru boleh tarik nafas, relax2. Semuanya da selesai, boleh da balik kampung dengan senang hati.



Tahun ni turn balik kampung Lya kat Beaufort. Gitula klau da ada kluarga kan. Yang satu kg sebelah utara, yang satu sebelah selatan. Apa boleh buat, syukurla tu masih da kg kan. Seronok dapat balik beraya di kampung. Perjalanan memakan masa hampir 7 jam, moga semuanya di permudahkan insyallah. Selamat bercuti semua kawan2.



Wassalam

Terima Kasih

Kad Raya GA by Nina

Asha Lya | Julai 07, 2015 | 6Komen | >
Assalamualaikum





Wassalam

Terima Kasih

Hadiah Untuk Istri Suka Memasak

Asha Lya | Julai 06, 2015 | 12Komen | >
Assalamualaikum



Ada TV boleh beli.
Gitula ungkapan setiap kali tengok channel 118  di Go shop.
Lya bukanla spesis kaki shopping.
Kalau beli barang mesti tengok pada keperluan juga.
Kalau tak penting tak la di beli.






Tapi bila husband nak hadiahkan kuali
ajaib ni. Dengan kembang kempis hidung, mestila nak. Alah nak masak untuk dia jugakan. Sekarang Go shop da offer harga pun kira murah Rm149. Woww sapa tak maw kan.Kebetulan husband dah dapat bonus raya, grab la satu. Alhamdulillah rezki Ramadan.



Psstttty sebenarnya kita da lama ngidam nak beli kuali ni tapi mahal. So pepaham ja la kihkihkih.



Wassalam


Terima Kasih

Rezeki Ramadan

Asha Lya | Julai 01, 2015 | 12Komen | >
Assalamualaikum



Lama lya x bersiaran di blog. Sibuk mengalahkan PM huhu.
Lagi2 di bulan Ramadan ni.
Alhamdulillah orang kata rezki ramadan. 






Inila yang di sibukkan.
Start sebelum Ramadan lagi.
Lya da sibuk menjait. Adala tempahan sikit. Boleh tambah2 buat duit raya.
Lya baru ja nak berjinak2. Moga di permudahkan semuanya. Siap sebelum menjelang syawal yang akan tiba tak lama lagi. 



Wassalam

Terima Kasih

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign