Halaman

Misi Ku Memotong Kain

Asha Lya | April 14, 2016 | 15Komen | >
Assalamualaikum



Minggu ni misi Lya nak potong kain tempahan baju raya dari customer.
Style Lya memang macam ni, potong sekali harung. Suda siap potong baru jahit tepi, cantum semua sekali. Bab memotong kain ni yang paling rumit sebab kena kira, ukur, potong dengan hati2. Kalau silap potong tu yang masalah, so memang kena fokus pada potong jak.





Kain baju raya customer






Ini plak kain tudung, pun potong juga.
Pendapatan sampingan jika ada permintaan dari customer baru jahit mengikut stok kain yang ada dalam simpanan.
Jahit tudung tak makan masa yang lama, sehari boleh jahit 5-6 helai gitu.
Yang makan masa tu nak jahit pakaian. 
Minggu ni memang kejanya memotong jak, tengokla next week baru start jahit hiuhiu.



Wassalam


Terima Kasih

15 ulasan:

  1. sangat sistematik..terbaiklah..waktu memotong fokus memotong...kemudian fokus pula menjahit...lebih efisyen in sha Allah..moga Allah permudahkan..

    BalasPadam
  2. Selamat memotong kain, Lya :)

    BalasPadam
  3. Bestnya pandai menjahit...kathy jeles tau?

    BalasPadam
  4. baguslah lya dah pandai menjahit. saya sampai sekarang tak reti lagi

    BalasPadam
  5. sy bab memotong la malas..tp paling malas bab nak buat pola..haha...klo menjahit tu sy suka ekeke

    BalasPadam
  6. puasa semakin hampir..rezeki tukang jahit bila raya menjelang

    BalasPadam
  7. semoga murah rezeki lya.. awalnya buat baju raya hehe

    BalasPadam
  8. Tukang jahit mmg kna jahit baju raya awal2..
    Klu x kang, kita xberaya, naya..
    Mai cni nk amek semangat mjahit dr lya.
    Baju dh 2mggu terbengkalai, huhu..

    BalasPadam
  9. dl kecik2 sll tolong mak nolong potong kain... hehehe.. tp xpenah betoi

    rindu lakk

    BalasPadam
  10. alhamdulillah..sambil2 kan.. dpt hasil jugak ni

    BalasPadam
  11. banyak ke tempahan lya?...semoga dipermudahkan urusan lya

    BalasPadam
  12. Potong jangan tak potong dik.....hihi.....semoga di permudahkan segalanya yer dik..

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign