Halaman

Kuih Makmur Selepas Syawal

Asha Lya | Ogos 11, 2015 | 12Komen | >
Assalamualaikum



Tajuk main letak ja, yla 4 hari lagi syawal 2015 bakal melabuhkan tirainya kan. Lya baru berkesempatan nak buat kuih. Ala untuk buat kudapan sendiri ja. Puasa ari tu memang teringin nak buat kuih muih raya tapi masa kurang mengizinkan. Sibuk tahap dewa hhaha.






Kuih makmur gebu gitu bertindih tindan hihi. Nie Lya wat special ikut sedap anak tekak, selalu orang buat letak kacang kan, Tapi Lya pi ubah letak susu tepung N horlic. Walawehh enak tak terkata, bila makan cair d mulut huhu, bahan utama opkos la minyak ghee, tepung jagung n tepung gandum. Cer try cer try hhaha. 



Ok la sekian
Wassalam


Terima Kasih

12 ulasan:

  1. Salam singgah petang dik lya...wahhh...biskut makmur...sedap tu...nak mai rumah dik lya ni....hihi..

    BalasPadam
  2. ni namenye kuih penghujung syawal.. hihi..
    sedap! mtk sikit!

    BalasPadam
  3. Sedapnya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    BalasPadam
  4. saya pasni akan buat kuih lagi.
    namanya kuih "penghabisan bahan".
    ada lagi sikit2 tepung, kacang bagai tu..

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum Lya. Masih ingat tak dgn fiza? Blogger dr Sabah jg. Hehe DuLu ada blog pasal wedding. Lama da xberblog. Sibuk lepas da nikah. Hehe RAjin ya masi nak buat kuih walaupun da nak abis syawal. Best ya kalau da oven.hehee fiza xda oven. So, kuih tunjuk ja kat uma ni.

    BalasPadam
  6. suka biskut makmur..yang lembut & cair dalam mulut

    BalasPadam
  7. Pejam celik pejam celik dah nk habis dah syawal. 😊

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum Lya. Masih ingat tak dgn fiza? Blogger dr Sabah jg. Hehe DuLu ada blog pasal wedding. Lama da xberblog. Sibuk lepas da nikah. Hehe RAjin ya masi nak buat kuih walaupun da nak abis syawal. Best ya kalau da oven.hehee fiza xda oven. So, kuih tunjuk ja kat uma ni.

    BalasPadam
  9. lepas raya pun boleh makan lagi buat kudap2.. rajin Lya buat kuih..

    BalasPadam
  10. rajinnya lya buat kuih lps raya..haha..nak sikit

    kalau tak keberatan meh join GA sha..
    syarat simple ja..
    http://www.opzzpinky.my/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
    tq :)

    BalasPadam
  11. rajin Lya buat makmur, sedap ni..

    BalasPadam
  12. lepas raya pon ade lagi kuih raya ye
    tapi ayutak makan pon kuih makmor tu

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign