Halaman

Nasi Beriani Instant

Asha Lya | Oktober 26, 2015 | 12Komen | >
Assalamualaikum



Selamat berhari isnin semua. Jangan lemau2 plak di pagi isnin ni ya. Sebenarnya da lama tringin nak masak nasi beriani ni. Baru hari ni hajat tercapai. Selalu asyik tertunda ja. 






Di sajikan dengan kari ayam bersama acar. Perhhh memang sedap





Lya guna perencah beriani maggi ja. Nak cepat kan, kalau nasi berini original tu tak pernah lagi Lya try buat. 
Lagi bertambah sedap kalau guna beras basmathi kan. Takpa la lain Kali kita cuba plak. Sekian



Wassalam

Terima Kasih

12 ulasan:

  1. mcm senang je..boleh la try nti :)

    BalasPadam
  2. zaman sekarang semuanya senang je kan..tapi fidah kalau buat nasik beriani..lauk wajib fida adalah ayam masak kurma..

    BalasPadam
  3. mama miza pun guna perencah camtu jugak bila buat nasi briani..sedap2..hehee

    BalasPadam
  4. Lya... wah bestnya briyani..saya takut nk buat briyani sbb ingtkn payah.blh la try pasni.

    BalasPadam
  5. perencah ni sedap tak?saya pernah terlintas nak guna perencah megi ni tapi macam risau je banyak MSG.sebab kan produk megi ni tau2 je la kan..memang kaya dengan MSG nya..heheh

    BalasPadam
  6. tak pernah guna perencah ni....

    BalasPadam
  7. balas jawapan Lya link ni.
    http://iampiegirl.blogspot.my/2015/10/loading-lama-punca-orang-pembaca-lari.html

    Blog Lya ok..kalau tak fidah tak rajin masuk komen la sayang..

    BalasPadam
  8. sedap! tapi kalau guna brand Faiza sebenarnya lg best :)

    BalasPadam
  9. Xpnh lg msak nasi beriani sendiri. Hee

    BalasPadam
  10. kiranya guna beras biasa pun sedap eh

    BalasPadam
  11. Sekarang ni mudah memasak.. Takde alasan malas nak memasak..

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign