Halaman

Aktiviti Kraft ku

Asha Lya | September 06, 2013 | 9Komen | >
Assalamualaikum & Salam Jumaat...

Hari paling best hari yg ditunggu2 setiap minggu coz esok offday hakahak...blh relaxkan otak nie..Sebenarnya Lya ada buat aktiviti craft semalam, tiba2 mood kerajinan datang plak so Lya ada buat broach simple..

 Beberapa broach semapat Lya buat semalam

Lya siap buat tutorial lagi hehe

1) First step mstila sediakan bahan2nya
    
Kain felt lembut,template bentuk love,button,benang,jarum,gunting,glue & pin bulat

2) Gunting kain felt ikut template love sebanyak 5 keci 5 besar

3) Cantumkan pastu jahit mcm nie (abaikan jariku yg buruk itu)

4) Jahit sebanyak 5 pieces
5) Pas 2 tarik & matikan jahitan,jdila mcm nie

5) Letak button kat tgh & pin bulat kat blakang guna glue gun 


  
Tadaa suda siap..

Selamat mencuba..Wassalam
 
 
 


Terima Kasih

9 ulasan:

  1. Kat umah sy byk kain felt nie..tp x cukup mase nk buat..kiki

    BalasPadam
  2. hu3..rajin, pandai dan kreatif la =) jual ke??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe blh la juga..sy jual ckit2 ja.

      Padam
  3. eh tengok tutoriol macam senang je...tp Dik An bab yg berkaitan dengan jahit ni memang hampeh huhu

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign