Halaman

Nostalgia Kisah tiga Dara Pingitan

Asha Lya | September 24, 2013 | 14Komen | >
Assalamualaikum & apa khabar semua rakan bloger..

Masih ingatka kalian dengan 3 dara pingitan  nie hehehe.
Saya suka baca kisah diorang nie,walaupun
time 2 kita masih kanak-kanak lagi.Akak kita
suka beli so kita join la sekaki.
 Dulu ada diselitkan kat dalam majalah gila-gila
Teringat di zaman tahun 90an..majalah nie popular sangat



Karya Cabai
 Cabai nie kartunis perempuan

Watak utama dalam ni cerita Esah, Noi & Awa.Ada lagi 
sorang member diorang mamat nie namanya Jai.

Suka baca kisah-kisah diorang banyak pengajaran & tauladan.
Tiba-tiba teringat zaman kecil-kecil ku dulu.
Indahnya di zaman kanak-kanak :)

Wassalam

 



Terima Kasih

14 ulasan:

  1. yam pun suka baca kisah 3 dara pingitan ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. bestkan kisah diorang..diselitkan dengan lawak2 ;)

      Padam
  2. Balasan
    1. hehe lawak zaman dulu2 tu yang best

      Padam
  3. Balasan
    1. hehe sikit tak apa asal masih di ingati

      Padam
  4. tak tahu la pulak eiqa 3 darah pingitan nie..
    tp ujang, tuu tahu laa..
    ehhe sebab eiqa jarang layan Gila-Gila :)

    BalasPadam
  5. Dulu kak ina tak miss baca Gila-Gila ni..gelak aje bila baca kisah 3 dara pingitan..kartun Joyah tu kat majalah mana dah lupa..

    BalasPadam
  6. 3 dara pingitan tu xpnh pula bca =) ni pun 1st time tgok

    BalasPadam
    Balasan
    1. nie komik zaman 90an hehe kat dalam majalah gila2

      Padam
  7. Dulu gila2 ni memang gila, kalah ujang. Tapi masing2 dah kering idea agaknya..

    BalasPadam
  8. kt umah shark ada complete set kisah 3 dara nie.
    mak shark mmg die hard fan 3 org nie.
    hehe.

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign