Halaman

Pasti Di Uji

Asha Lya | Jun 23, 2014 | 18Komen | >
Assalamualaikum


Morning all's..Minggu lepas Lya
terpaksa ambik cuti Jumaat.Ada urusan penting
kat Kampung. Bila dah hidup berumahtangga dan tinggal
plak berjauhan.Cabaran tu terlalu berat rasanya nak pikul.
Seorang isteri perlu ada di sisi suaminya.
Memang akan ada pelbagai ujian di awal perkahwinan.
Tak dinafikan..Hati nie kena tabah,sabar,sabar dan terus sabar.
Mulut kata tak apa tapi hati memang tak boleh nak kata bohong.




Kalau permohonan perpindahan suami masih tak dapat.
Nampaknya Lya la yang akan berkorban berhenti keja
dan pindah ke sana.Sayang dengan nie kerja sebenarnya.
Kalau kat sana tak tahu lagi nak buat apa.
Ermm sabarla wahai hati pasti ada rezki buat kami di sana.Insyallah.



Wassalam


Nota:Mood down

Terima Kasih

18 ulasan:

  1. Fiza pun pernah berada dalam situasi macam Lya masa mula2 kahwin.. Fiza berhenti kerja dan alhamdullillah bila duduk dengan suami, kerja di tempat baru lebih best dari tempat lama..

    BalasPadam
  2. harap2 semua berjalan dengan lancar ye lya :)

    BalasPadam
  3. insyallah dear.. dan bila dah brumah tgga, pgorbann itu smemang nya perlu.. heheh..

    Zara singgah sni dan mnabung ntuk lyaa.. =D happy working dear ! =D

    BalasPadam
  4. Salam Lya ..Sabar yerr..Hidup berumahtangga ni kena ada GIVE & TAKE ..kalau takder susah ler kita ..Takper kalau suami tak dpt tukar kita berjorban untuk dia ..InsyaAllah tiap pengorbanan pasti ada KEMANISAN ..Kak Lya doakan yg TERBAIK untuk Lya & suami ..

    BalasPadam
  5. Sabar ye Asha...Setiap dugaan mesti ada kebahagian di kemudian hari..

    BalasPadam
  6. Sabar...in shaa Allah ada rezeki dan sesuatu yang baik pasti akan datang. Cuma antara cepat dan lambat je :)

    BalasPadam
  7. salam singgah..sabar ye..smoga Allah mudahkan jalan..

    http://sihatitubahagia.blogspot.com/2014/06/special-ramadhan-fit-challenge.html

    BalasPadam
  8. ujian buat lya & suami..in sha Allah setiap hari yang berlalu akan lebih mematangkan mental & emosi lya..

    BalasPadam
  9. all the best lya...takpe berkorban untuk suami. mana tau dapat yang lagi baik lepas ni

    BalasPadam
  10. salam. semoga dipermudahkan segalanya ya dear..:) tabahkan hati mengharungi :)

    p.s menabung u-mobile :))

    BalasPadam
  11. Yup. Banyakkan bersabar ya lya.

    PG nak jemput join segmen first blog PG. Jom :-)
    http://mrsyatie.blogspot.com/2014/06/first-mini-giveaway-topup-by-mrsyatie.html

    Tq lya.

    BalasPadam
  12. semoga segala urusan lya dipermudahkan...sabar la ye...ada hikmah semuanya...

    BalasPadam
  13. yang penting kita kena sentiasa bersabar ..walau berat mata memandang,berat lagi bahu yang memikul..

    BalasPadam
  14. Rezeki ada dimana2, Lya... semoga dipermudahkan... :)
    Sabar ye, Lya...

    BalasPadam
  15. semoga dipermudahkan semua urusan lya ye.. akak pon pernah berjauhan dengan suami setahun lebey..sangat mencabar

    BalasPadam
  16. ujian mendewasakan kita..InshaAllah...

    BalasPadam
  17. Sempoga segalanya dipermudahkan untuk Lya & suami

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign