Halaman

Resepi Kek Batik Coklat

Asha Lya | Disember 05, 2014 | 20Komen | >
 
Assalamualaikum
 
  
Rasanya dah ramai tahu resepi kek batik ni kan. Buatnya pun mudah. 
Yang ni versi lya. Ok cekidauttt...
 
  

Bahan2:


*Biskut marie perisa coklat (suka jenama Julie's)
*Milo
*3 Biji telur
*Serbuk coklat
*Susu pekat manis
*Sepeket nestum perisa coklat
*Butter
 
 
 
Cara membuatnya:


*Patah2 kan biskut marie
*Campur semua bahan kecuali biskut.
*Masak di api sederhana
*Bila dah naik wangi dan likat, masukkan biskut marie 
*Biarkan seketika dalam 5 minit 

*Angkat dan letak dalam loyang
  *Tekan2 dan biarkan sejuk seketika
*Letak dalam peti sejuk bahagian chiller
 


Siap boleh makan, strukturnya agak cantik kan berlapis2 (hhaha angkat bakul lagi)


Note: Sukatan hanya setengah gelas untuk semua bahan. 
Biskut marie jenis ni kuantitinya tak banyak. Lagi pun lya nak habiskan stock bahan.ok daaa


Wassalam
 
 
 

Terima Kasih

20 ulasan:

  1. lama dah tak buat kek batik ni..kembar suka sgt

    BalasPadam
  2. Kite xpandai lah buat ni, selalu klo buat pun mesti lembik xmelekat... tak pun keras kejung! Huhu

    BalasPadam
  3. walaupon mudah nak buat kek batik nih..tp saya tak penah try buat..hahaha..dah malas so order je la jawabnya... =p

    BalasPadam
  4. Sedapnya. Dah lama tak buat kek batik.

    BalasPadam
  5. selalu time raya je baru buat lya...ni lya dah up resepi, rasa teringin pulak nih...pos sini skit bole?...hihi

    BalasPadam
  6. huhu..bru sempat BW ni..
    rajinnya lya...
    (eyhh..mcm puji diri sendiri lak.. kena pgil asha la...)

    nmpk sedapp sgt

    BalasPadam
  7. aduhh sedapnyaaa... lame dh xmakan..huhu

    BalasPadam
  8. dlu mmng slalu buat....sedap....;)

    BalasPadam
  9. macam shedapp jerr..terliuk rasanya! hehehe

    btw, salam ukhuwah sis! ^^ #986

    BalasPadam
  10. Sedapnya. Nanti nk buat lg. Nk try letak nesvita jugak ;)

    BalasPadam
  11. Time2 raya agak femes juga kek ni.. sedap.. :)

    BalasPadam
  12. sedapnya...balik cuti nanti nak buat lah hehe :) . Dik An menabung sini :)

    BalasPadam
  13. Fav juga dgn kek ni...senang buat...tap, tap, tap! siap..huhu

    BalasPadam
  14. Sedapnyerr rasa laparla pulak Lya hehehe

    BalasPadam
  15. Anak2 akak memang suka Kek Batik ni

    BalasPadam
  16. Cik akak pun suka juga buat kek batik nie dulu..simple je kan...hihi..esok lusa nak buat lah..hihi..untuk ada sedara cik akak

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign