Halaman

Ubi Keledek@Ubi Rambat

Asha Lya | Disember 07, 2014 | 15Komen | >
 
Assalamualaikum
 
 
Pelbagai jenis masakan boleh di cipta dengan ubi keledek@ubi rambat (org Sabah bilang sebab tumbuhan ni menjalar). Boleh buat kuih, buat sayur, buat bubur.
  
Lya try beli yang warna purple dan putih. En.suami request nak makan bubur, makanya jom la kita membubur.


Sedap juga ubi yang warna purple ni rasanya ala2 macam ubi keladi.
Makan time hujan2 memang terbaik.


Wassalam

Terima Kasih

15 ulasan:

  1. akak memang dah lama tak makan ubi keledek ni lya...sesekali dapat makan yang rebus punya pun sedap

    BalasPadam
  2. kalu CN suka buat keledek goreng..pergh ! mmg sedap

    Jemput join segmen CN yer ;)

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

    BalasPadam
  3. hihihi..jom la kita membubur...comel ja ayat..huhuhu

    BalasPadam
  4. memang sedap ni...akak selalu goreng...hihi...

    BalasPadam
  5. Dulu boleh makan mmg suka..skrg dh x Blh nk mkn... Sbb. Angin..

    BalasPadam
  6. Makan musim ujan ni best ni Lya ..Sedapp nyerr ubi ..

    BalasPadam
  7. Mmg best makan time hujan2... itu mmg pasti... :D

    BalasPadam
  8. CT sukaaa semua jenis adik bradik ubi. asal ubi memang laju aje makannye heheh..

    BalasPadam
  9. Goreng cicah gula!! Memang sedap!!

    BalasPadam
  10. Buat cucur pun sedap lya...rebus2 pu ..hihi...cik akak suka keledek macam nie...kalau kat sarawak depa panggil engkabang..hihi

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign