Halaman

Resepi : Desert Cheesekut Almond Sabahan

Asha Lya | Mac 14, 2014 | 19Komen | >
Assalamualaikum


Resepi pertama Lya sisipkan kat blog kesayangan nie.
 Percubaan pertama..Alhamdulillah menjadi juga.
Mudah sangat macam nak tergolek-golek membuatnya.
Tangan tak ada seni baking-membaking inila jadinya.
Jom tengok cara Lya buat.


sumber: resepi dari pelbagai tempat


Bahan-bahannya :


 semua org pun pasti dah taw dah kan

Krim cheese, Whiping krim, Biskut (perasa ikut suka kata hati,lya guna marie), serbuk almond


Cara membuatnya :



1. Lya potong dadu krim cheese

2.Oleh kerana tak ada mixer lya guna blender (janji boleh mix)

3.Masukkan krim cheese, whiping krim, gula lya letak sesudu je (tak maw manis)

4.Oh ya pasal sukatan lya main agak2 je (ikut suka kata hati muahahaha)

5.Blend hingga sebati ok



6.Lya basahkan biskut dengan air masak

7.Susun biskut kat bekas keci-keci comey

8.Oh ya nie almond Lya kasi panggang kat kuali (kejap je jgn lelama)

9.Letak la lapisan cheese kat atas biskut pastu tabur almond and
Lya ulang sebanyak 2 lapis.

10.Lastly dah siap semua letakla dalam peti ais (jangan letak dalam freezer nnt jadi batu plak)
Lya buat malam paginya dah boleh makan nyum nyum nyum sedapnyaaaaaaa


Tadaaaaaa yeayyy inila dia
Ada gaya macam boleh meniaga ke????



last choice nak kasi habis tu whiping krim & cheese (nnt basi sayang la plak)


Next ada lagi projek masakan yang Lya nak buat..

Terima Kasih

19 ulasan:

  1. Sedapnya!!!..Nampak mcm senang je nak buat...hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. senang ja sis..main campak2 siap :D

      Padam
  2. pos kat akak sikit boleh??? he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh2 ada lagi ..tpi nnt basi plak kat dlm kapal :D

      Padam
  3. sedapnyer sis..nanti nak try juga...

    BalasPadam
  4. wah asha.. nampak menyelerekan, lagi-lagi makan time panas membahang ni..

    BalasPadam
  5. OMGGGG.. cheese!!!! nak jugak.. huhu

    BalasPadam
  6. Wahh sedapnya.. mintak cikit hahaa.. :) :)

    BalasPadam
  7. cam sedap je tu..nak satu!

    BalasPadam
  8. cheese lagi..sedapnya...nk try jugaklah resepi simple nie...akak menabung kat sini ye

    BalasPadam
  9. wah.. sedapnya lya buat.. nak cuba buat juga la nanti.. menabung line dan herbal essence.. selamat berhujung minggu lya.. :D

    BalasPadam
  10. Dasyatla Asha...guna blender pun jadikkkkkk...wahhhh harini banyak iklan keluar..kak ina klik semuaaa :)

    BalasPadam
  11. aduhh nampak sedap, boleh cuba nanti

    BalasPadam
  12. sedapnya lya... dh la hantu cheese ni.. hehee

    BalasPadam
  13. sedapnya lya hehe ! pos sikit ke sini !

    BalasPadam
  14. sedapnye.. pos kat Fiza sikit... hehe... Isi tabung KFC buat Lya

    BalasPadam
  15. sedapnya lya, terliur ni tengok hehe :)

    BalasPadam
  16. Waaa... sedappnya cheesekut almond tu... ^__^

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign