Halaman

Nasib Duit RM5

Asha Lya | April 15, 2014 | 25Komen | >
Assalamualaikum

 Terkejut memang terkejut
Apa tidaknya masa nak bayar barang kuarkan
duit kat kaunter tetiba cashier tu pulangkan balik
duit kita RM5..dah kenapa?????????

OhMay

nampak tu kesan di selotape


Memang sadis..sapa punya kejala nie
Lya pun tak perasan bila Lya terima duit nie.
Tetiba muncul dalam wallet...Masa nak bayar baru perasan.
Aduhhh rugi dah RM5..Mana laku dah macam nie.
Rasanya dah banyak Lya jumpa & kumpul duit-duit koyak macam nie.
Bukan kerja Lya ok..Sapa punya keja la tak bertanggungjawab nie..
Menyusahkan orang lain kan...adehhh sabar je la


Nota : Kumpul-kumpul dah banyak nnt tukar kat Bank Negara..Boleh ka gitu

Terima Kasih

25 ulasan:

  1. Balasan
    1. haah rasa rugi nie..rm5 blh bli top up :)

      Padam
  2. rasanya boleh kut tukar. sbb kawan sye duit dia RM500 ringgit terbakar aritu,boleh tukar rasanya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahh duit tebakar pun blh gak ya

      Padam
  3. aah kan..dari rugi boleh try tukar di bank :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah kan kak begitula cadangannya

      Padam
  4. kalau nda silap boleh tukar d bank bah ne lya..
    xpa lah simpan2 jak dulu...cik pun ada juga simpan duit koyak dan berconteng lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. itula tu cik..bnyak dah lya kumpul.tunggu satu masa nnt lya pi cuba tukar :)

      Padam
    2. tu lah..kadang kita z perasan betul kan main ambik jak baki....

      Padam
  5. Silotape elok2 sikit lya hihi

    BalasPadam
  6. akak pun selalu macam ni kena duit cam ni, sedih betul... eh dik an boleh tukar kat bank ek? thanks for sharing, baru akak tau...

    BalasPadam
  7. Sedihnya :( Pergi bank, minta duit baru xD

    BalasPadam
  8. parah duit tu lya
    rsnye blh tukar kat bank kot
    menabung nuffnang sini - digi

    BalasPadam
  9. kite pn jenis yg xalert kdg2. time org bg balance ke apa men smpan je.

    BalasPadam
  10. nasibla cuma not RM5..kalau duit RM50 boleh sakit kepala di buatnya sis..hehehee..

    BalasPadam
  11. selalunya benda ni mmg terlepas pandang . tak rajin nak cek bila dpt baki duit ...

    BalasPadam
  12. Boleh tukar kat bank mana2 pun kan rasanya.. cuma lecehlah klu semata2 pergi nak tukar duit kan..
    3x yes.. :)

    BalasPadam
  13. Bleh tukar tu kat bnk lyaa.. hehe.

    BalasPadam
  14. Akak kalau dpat duit tukar mesti akak check semua duit dulu..kalau ada yg koyak2 akak akan terus tukar masa tue jugak..=D

    BalasPadam
  15. Fiza pun banyak kali jugak dpt duit cm nie.. try selotape elok2.. confirm laku lagi...

    BalasPadam
  16. akak pun kumpul dalam tabung duit2 camni..takde rezeki kan..kadang2 tu dapat duit balik dari kedai...kita tak perasan..takkan nak check selai2

    BalasPadam
  17. salam. kalau sy..sy takmau terima sebab sesetengah orang tak terima duit koyak..

    BalasPadam
  18. Selalu juga dapat duit koyak ni terutama skali rm5. Mungkin kertas ya tu mmg senang terkoyak kan. Huhu

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign