Halaman

Popia cheese

Asha Lya | April 30, 2014 | 26Komen | >
Assalamaulaikum



Ahad yang lepas Lya terlebih rajin sikit nak
wat breakfast.So bahan-bahan ada bolelah la buat popia cheese.
Dah lama dah mengidam nak makan nie.ada nampak entah
resepi kat mana lupa heeee..ari tu cari resepi mudah-mudah :D.
Bila dah mudah meh la kita buat



Bahan: Kulit popia, cheese, isi ketam & sayur bawang.



isi ketam tu Lya rebus (dlm 5 minit) lepas tu satukan mereka semua



Lya bab gulung-gulung popia ni memang gagal..tengok buruk ja gulungan
janji tergulung..Siap untuk digoreng



Gambar yang dah siap di goreng tak sempat nak snap.
Dah ngapp dalam mulut hehehe...



Wassalam

Terima Kasih

26 ulasan:

  1. Amboiiii rajinnya bakal pengantin ni..hehe... pagini kak ina klik KFC & Whisper :)

    BalasPadam
  2. alaa... nak gambar siap goreng tu... mesti sedap nampaknye kan...

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum lya, walahiii terliur kita babe. hehehe lama tak buat popia.. macam nak cuba resepi lya je hehee. singgah menabung michelin sini ~~~

    BalasPadam
  4. hehe samalah kita lya...bab gulung kulit popia fail haha...gulung biasa boleh lagi nak wat samosa tu fail !!huhu

    BalasPadam
  5. salam. waa..rajinya yunk!
    btw menabung estee lauder 2x dan darlie 2x jugak :)

    BalasPadam
  6. hihi...letak daging cincang mesti sedap lagi kan dik..hihi...nak gak try nie....

    BalasPadam
  7. wah mcm sedap jer boleh buat utk esk ni sarapan pagi...suka resepi simple n senang2

    BalasPadam
  8. kreatif asha.. hihi, pandai asha buat..

    BalasPadam
  9. mcm sedap je..firsttime dengr nktry la nanti..anak mst suka sebab ada cheese

    BalasPadam
  10. memang sedapa kan lya..akak pon pernah buat

    BalasPadam
  11. serius ke sedap..? tak pernah try kot...first time tau :D

    BalasPadam
  12. Wahh best tu Lya.. sedap...
    3x michelin.. :D

    BalasPadam
  13. senangnya nk buat.. nk try jugak la nnt...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Paling best dengar sebab ada cheese tu lya...nampak senang je buatnya ye

      Padam
  14. belom pernah cuba lagiii popia cheese .. nk try buat gak la

    BalasPadam
  15. alaa..dah habis le? baru ingat nak curik satu kak lya..hehe XD XD

    BalasPadam
  16. Mana aci cmni lya..yg siap xdak..hehe..sedap2..nnti leh wat ni..:)

    BalasPadam
  17. sedap ni dear :) for sure.. hihi

    BalasPadam
  18. sedapnya .... nak try la buat .. tq share ... sy memg suka mkn popia.. popia grg ..sedapppp nye ... nyam nyam .. nk try buat popia chese ... >_<

    BalasPadam
  19. wah boleh cuba nanti ni,heee

    BalasPadam
  20. mana ada buruk tu lya...cantik bah 2,kemas juga...gitu juga cik gulung..hahah

    BalasPadam
  21. Ayat last tu kelakar sebab endingnya popia dah selamat dimakan. Hahahaha..

    BalasPadam
  22. waaaa.. resepi yg bole dicuba ni.. senang ajo kan?

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign