Halaman

Resepi Mudah Aiskrim Nutella

Asha Lya | Mei 16, 2014 | 21Komen | >

Assalamualaikum

Salam Jumaat kamu kamu semua.
Pagi Jumaat yang indah ini Lya nak kongsi resepi
ringkas & mudah pasti anak-anak suka.
 Nak try la macam nie.

 jumpa resepi kat facebook teman


RESEPI AIS KRIM NUTELLA


Kredit : Kelas Bakeri

Bahan-Bahan:

1 cawan full cream milk
1/3 cawan Nutella
Acuan ais krim

Cara Membuat:

1. Masukkan full cream milk dan Nutella ke dalam mengisar makanan (blender)
2. Kisar hingga sebati.
3. Tuangkan adunan ke dalam acuan ais krim. Kalau tak ada acuan ais krim,
boleh masukkan dalam gelas atau cawan.
4. Masukkan ke dalam freezer hingga beku.
5. Sedia untuk dimakan.


Mudah bukan jom la kita cuba.


Nota : Lya peminat setia aiskrim..hari-hari nak makan aiskrim :D

Terima Kasih

21 ulasan:

  1. mudah bangat ni Asha, anak2 akak memang suka nutella ni :))

    BalasPadam
  2. Mesti sedap nie lya.. nnti akak cuba kita tengok menjadi dak...=D

    BalasPadam
  3. Senangnye ! ok, nak kne try ni hehe

    BalasPadam
  4. wah senang je...nnti Dik An nak cuba lah hehe...Dik An menabung sini :)

    BalasPadam
  5. Wahh.. menarik ni.. best..
    3x volkswagen.. :)

    BalasPadam
  6. sangat mudah resepi ni..nampak sedap pula tu..

    BalasPadam
  7. nampak best aiskrim ni..resepi pun simple ja kan..

    BalasPadam
  8. Simplenye resepi die...tapi hasil mesti Boomm!!!..kene try nih..huhu..Thx sbb sharing..kiki

    BalasPadam
  9. salam. nice sharing dear..aku suka juga aiskirm tapi takda la mau setipa hari hehhehe

    BalasPadam
  10. senang dan mudah...boleh la akak try nanti

    BalasPadam
  11. senang nye.. nak g cari susu la jap lagi..

    BalasPadam
  12. senang .. nanti nak try laaa

    BalasPadam
  13. Senang buatnya... bolehlah try nanti... confirm anak2 suka ni... :)

    BalasPadam
  14. Mudahnyerr nnt ada masa akak nak buat la untuk anak2 ..
    Tq Lya sudi berkongsi sesama kita ..

    BalasPadam
  15. Simple sangat2. Boleh cuba lah nanti. Thanks for sharing

    BalasPadam
  16. Senang aje

    BalasPadam
  17. Sedang beku dlm peti sejuk kita tengok hasilnya nanti..

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign