Halaman

Rewang Merewang

Asha Lya | Mei 27, 2014 | 14Komen | >
Assalamualaikum
 
 
Sana-sini pun mesti orang sebut merewang kan.
Ala aktiviti gotong-royong memasak masa majlis kenduri
or majlis kawin yang biasa ada emak-emak,macik-macik,
pacik-pacik..Lya pun tak ketinggalan juga.
sekali sekala ikut emak pergi merewang bila ada kenduri kat
umah jiran di kampung.Seronok tolong-tolong
kat dapur.Potong sayur.daging ayam hehe...


Last week kat umah Lya merewang buat
kuih muih (kerepek,maruku,rempeyek etc) untuk hidangan masa majlis nanti.
 
 
 Lya jadi tukang mengoreng hihihi


Nota : Seronok dapat jumpa jiran tetangga..bukan selalu dapat berjumpa

Terima Kasih

14 ulasan:

  1. best nya..da bdebar tak tu?hehe =)

    BalasPadam
  2. skrg susah nk ade rewang2 ni kan? kalo ape2 majlis sume catering je.
    bagus la dkt tmpt lya still amalkan lg konsep rewang ni..blh mengeratkan silaturahim kan =)

    BalasPadam
  3. seronok klu ada kenduri..:)

    BalasPadam
  4. Betul3..Boleh jumpa sedara yang dah lama tak jumpa. hehe Nanti majlis fiza pun minta kakak sepupu masakkan. Untung lah dapat kakak sepupu yang raaamai. hehe

    BalasPadam
  5. tu yang seronok tu. boleh eratkan hubungan sedara gitew. time ni lah bercerita sakan dengan mereka.
    dtg menabung

    BalasPadam
  6. Wah..Sedapnya REMPEYEK..tetibe teringin..huhu

    BalasPadam
  7. seronoknya rewang2 ni....dik an pon suka...tapi kat tempat dik an ni dah susah nak jumpa sikit...lya goreng apa tu yang dalam gambar ?

    BalasPadam
  8. bestnya rewang...skang nie susah dah nak buat rewang cmnie...

    BalasPadam
  9. sambil merewang sambil makan....no gossip tau...hahaaa

    BalasPadam
  10. salam. orang perempuan memang patut tolong ke dapur..potong sayur apa semua..
    btw..da start cuti eh yunk?? aku jumaat baru dapat cuti huhuhuu

    BalasPadam
  11. Wahh best2.. mmg org panggil rewang juga klu di Johor Lya.. :D

    BalasPadam
  12. Kenduri gotong-royong memang best.. jiran2 dtg tlg... baru meriah

    BalasPadam
  13. hehe..bagus kalau kita rajin gi rewang ni.nanti bila kita kahwin orang pun suka tolong kita

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign