Halaman

Bersiar Ke Taman Buaya Sandakan

Asha Lya | Julai 07, 2014 | 24Komen | >
Assalamualaikum


 Ini entri throwback namanya.
Cerita sudah basi kisah bulan lepas hhee.
Tak tahu nak update apa.So kita masukkan la
koleksi gambar buaya yang ada kat Taman Buaya Sandakan nie ya.
Harga tiket untuk dewasa RM8..untuk kanak-kanak lupa plak he maaf.


Ini kiranya pertama kali Lya menjejakkan kaki ke 
bandar Sandakan dalam seumur hidup.
Kebetulan Flight Lya hari tu dari Sandakan ke Kota Kinabalu
petang.So kita ronda-ronda dulu la sekitar Bandar Sandakan.
Jom layan pic-pic Lya


Pintu masuk

Tuan tanah menstila nak juga enteprem kan kihkih


Enak sungguh mereka bersantai-santai


Buaya palsu..macam kena awet pun ia juga


 Ini namanya si Tako (bukan taiko ya he) muka ganas



Jom pacik buaya nak bawa kitaorang jenjalan pakai beca kihkihkih 


Ehh mana pergi ekor mu (buaya putut)

Ishhh pacik buaya tembaga ganasnya engkau


Crocodile fish..pertama kali lihat





 Selain buaya terdapat juga binatang lain


 Riang ria di taman buaya he..Sudah puas meronda jom balik


Sempat meronda-ronda bandar Sandakan sehari je..
Tak apa lain kali kita pergi lagi ekk


Airport Sandakan yang masih dalam proses renovate


Itu la je destinasi percutian yang sempat kami pergi.
Lain masa kita pergi destinasi lain plak.


Wassalam






Terima Kasih

24 ulasan:

  1. tak pergi Sepilok ke?hehe.ramai orang ke Sandakan mesti nak ke sana

    BalasPadam
  2. wah kalau ke sana akak nak kena pergi ni...

    BalasPadam
  3. taman boya..ngeri eh tengok boya nie..hehehe..teringin la nak pi sana,.

    BalasPadam
  4. Assalam..

    Saya singgah dari blog Kak Mia. Salam ukhwah fillah ;)

    p/s - seronoknye dapat pergi bercuti kann :)

    BalasPadam
  5. alaaa cantiknya tuan tanah hehe

    BalasPadam
  6. banyak juga binatang lain kat situ . tak la bosan sgt bila ke situ kan ...

    BalasPadam
  7. dah berdua tu..mana2 boleh pegi..dah ada bodyguard..

    BalasPadam
  8. Tamo tengok buaya...tak hensem....hhee

    BalasPadam
  9. ada gak ikan buaya..miza pun baru taw..hehee

    BalasPadam
  10. comelnya akak kt dalam gambar..
    ee... nmpk cm gerun je buaya.. geli+takut pun ada ...h0h0...

    BalasPadam
  11. amboi duduk atas buaya.. ^_^ wahh syoknya

    BalasPadam
  12. salam. wahhhh bestnya kamu yunk :))

    BalasPadam
  13. jalan2 bulan madu..heehhehehe..

    BalasPadam
  14. kekekke selamat kembali. pernah pergi yg di tuaran ja. seram woo tengok buaya..besar gila...takottttt

    BalasPadam
  15. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari perserta Segmen Nak URL Blog #6 by Mialiana.com..done follow sini.. Salam ramadhan, salam ceria dari MyCherita

    BalasPadam
  16. Kat sini banyak buaya,, buaya darat ada. Buaya air pon ada..hihi

    BalasPadam
  17. Ganas je nampak buaya tembaga tu ye... nampak ganasnya...

    BalasPadam
  18. menakutkan je tengok buaya tembaga tu..lama giler lah tak pergi taman buaya

    BalasPadam
  19. xpenaa lagi smpai sandakan ni =)

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign