Halaman

Persiapan Raya

Asha Lya | Julai 22, 2014 | 25Komen | >
Assalamualaikum
 
 
 
Ermmm orang sibuk bermood nak raya dah kan.
Lya plak mood raya tu tak datang lagi cuma mood nak cuti tu yang tak sabar.
 Raya sekarang tak macam raya zaman
Lya kanak-kanak dulu.Kalau dulu sekitar tahun 
90an raya punyala meriah sana sini.Rindu saat itu hukhuk.



Persiapan raya Lya ala kadar je.
Lagi pun ada buat majlis kawin sekali lagi kat Semporna.
Tu yang Lya tak ada buat apa pun.Last minit nanti beli je apa yang patut 
untuk bawa balik kat Semporna.
Baju raya pun Lya tak ada beli lagi.Pakai je yang ada.
Malas nak fikir semua tu.Lagi pun kalau tak raya Lya tetap akan
beli baju juga selalunya la.Baju pun masih baru-baru jarang di pakai.
 
 
 Sambutan raya korang plak macam mana.Mesti meriah kan kan
 
 
 
 
 

Nota penaja: Jangan main mercun nanti nanti beraya di hospital


Wassalam

Terima Kasih

25 ulasan:

  1. Anak2 Akak dah cbuk la Lya ..duk tanya Umi bla nk blk kg abah blz nak blk kg..alahai..tok wan plak telepon selalu tanta cucu2 nk blk biler..

    BalasPadam
  2. Betul lah Lya,,wanie pun rindu zaman kanak-kanak dulu..masa tu beraya meriah sangat sebab masih ada atuk dan nenek..persiapan raya pun biasa je, baru raya pun baru beli sepasang je..

    BalasPadam
  3. Persiapan raya lebih pada anak2 je..mak dgn abah cukuplah baju kurung dan baju melayu sepasang :-)

    BalasPadam
  4. zaman kecik2 dulu best laa . pagi sampai petang kutip duit raya . budak2 skarg dah tak berjalan sangt rumah jiran2

    BalasPadam
  5. selalunye budak2 la yg pling suke.. lebih meriah.. dah besar memang sambut biase2 je..huhu..

    BalasPadam
  6. Memang beza raya zaman dulu dgn skrg.. Zaman dulu kita menerima jer..Zaman skrg turn kite pulak menghulur..kiki..Xpela..As long as semangat raya tu ada kite enjoy je..huhu

    BalasPadam
  7. salam. sy pun sama..rindu zaman kanak+ :)

    BalasPadam
  8. persiapan raya biasa-biasa je.lebih fokus pada juadah berbanding baju raya..haha.

    klik promoted content for lya

    BalasPadam
  9. tula kan..raya zaman kita2 dulu jauh lebih meriah..

    BalasPadam
  10. selamat hari raya..baju raya belum siap lg..:(

    BalasPadam
  11. yaya pun raya tahun ni tak feel sgt la..kenapa tah..tak tahu kenapa..baju pun tak siap lagi ni..hehe..

    BalasPadam
  12. dik an baju semua dah siap...tggal umah je nak setel dgn kuih raya hehe

    BalasPadam
  13. mcm atok sy.. dia yg lebih2 kalah cucu.. hehe

    BalasPadam
  14. Tahun ni tak ada persediaan apa-apa pun. baju lama, kuih raya tak beli. hehehe.

    BalasPadam
  15. Asslmkm lya.. Xpe, bju rya tu klau ada bju yng masih bru2, blh je pkai.. Kta ni pun pkai je yng mna ada. Tak rasa excited pun nk rya.. Cuma xsabar nk jmpa fmly adalah.. Nk rya sakan pun tunggu thun dpn skli dgn bby.. :)

    BalasPadam
  16. tak sabar nak makan juadah raya :D

    BalasPadam
  17. persiapan raya lbh kepada anak2.. saya sehelai je... hihii...

    BalasPadam
  18. Yer la lya.. feel dia x sama masa kita kecik2 dulu dah.. skrg lebih kpd persiapan utk Emir jer.. =D

    BalasPadam
  19. same la lyaaa...taun ni xde semangat raya mcm taun lepas :(

    BalasPadam
  20. fiza pun celebrate ala kadar je Lya :)

    BalasPadam
  21. Debaran Aidilfitri sudah semakin terasa...

    BalasPadam
  22. Rindu dah klat keluarga di kampung

    BalasPadam
  23. tak sbr nak beraya ngn fmly kan

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign