Halaman

Hobi Saya

Asha Lya | September 25, 2014 | 31Komen | >
Assalamualaikum
 
 
Teringat zaman sekolah rendah dulu sapa pernah
ada buku tulis biodata kawan-kawan. Main past-past isi
kat dalam buku tu hheee..Lya ada masih simpan sampai sekarang
nanti Lya geledah cari kat Kampung.


Korang mesti ada hobi memasang kan.
Tak kurang juga Lya pun ada hobi.
Meh lya kongsi kan sikit. Ada ke nak baca hihi.
Tak pe la janji blog terupdate. Ada cerita nak di kongsikan.


 
1.Memasak
 
Yang ni part wajib kalau dah bergelar 
Perempuan tak reti masak tak taw nak kata apa hihi.
Lya bab memasak tak la terer pun cuma suka belajar
Dan cuba sesuatu masakan tu. Tak reti boleh belajar kan
Jangan malas sudah.
 
 
2.Menjahit
 
Suka jahit-menjahit ni. Ada cita-cita nak jadi designer boleh ka Gitu
Nak kalahkan wak doyok kihkihkih. Angan-angan Mat jenin betul heuw
 
 
3.Bercucuk tanam
 
Hahh jangan tak taw Lya ada bakat jadi petani. Petani moden gitu boleh hheee.
Dulu masa duk kat kampung lya suka tolong
Emak tanam-tanam sayur, bunga. Seronok berbudi pada tanah.
Lya asal memang dari keluarga petani.
 
 
4.Berblog
 
Ini hobi baru dan terkini wujud sejak tahun 2013 heheww.
Terbit bila tengok orang lain ada blog macam best je so 
Dengan buta hurufnya Google la mana-mana tutorial cara buat blog.
Nak juga ada maka tercipta la blog "Asha Lya"...
 
 
Sebenarnya ada lagi hobi lya tapi ni je la yang 
Dulu kini dan selamanya...hobi korang apa????
 
 
Bye Wassalam
 

Terima Kasih

31 ulasan:

  1. hobi saya dulu kini dan selamanya : membaca...dulu novel...sejak ada anak ni, pasal keibubapaan pulak...^_^

    BalasPadam
  2. hobi anis suka membaca..novel, buku motivasi.. komik pon layan..huhu.. lepas tu suke blogging jugak.... masak nie pon dh mula berjinak2 dh.. :)

    BalasPadam
  3. suke masak and menjahit jugak
    tapi bab bercucuk tnam mmg surrender laa... mati abis tumbuhan tu

    BalasPadam
  4. suka baca novel,bercucuk tanam..

    BalasPadam
  5. hobi saya pun lebih kurg sama...
    memasak...berkebun...n satu lg mendeko hihi...jemput ke blog saya..salam perkenalan

    nurulasyikinmohdanuar.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Anda ditag http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    BalasPadam
  7. Ye, ingat, dulu memang popular sangat buku biodata..siap cuci gambar lagi nak tampal..huhu..sekarang budak, buat biodata kat facebook je...

    BalasPadam
  8. hobi kita sama la lya.. tapi bab tanam2 tu dulu je masa selalu kat umah.. selalu ikut ayah pegi tanam2 sayur.. seronok btul time tu.. hehehe..

    BalasPadam
  9. all the best
    singgah n follow dari segmen yang sama
    http://khatyaiman.blogspot.com

    BalasPadam
  10. hobi lya semua yg bermanfaat..bagus..
    no.1 tu bagus..jangan malas..kan3

    BalasPadam
  11. Assalammualaikum kak Lya ..terima kasih sudi ngomen kat blog Lynn..hehe. no.1,2, dan 4 adalah sama dgn Lynn. no.3 tak seswai utk Lynn coz Lynn kalau tanam bunga tak idup langsung..kalau tanam bunga plastik boley kot..hahaha >_<

    BalasPadam
  12. Kalau tanya skrg nie of coz la blogging..hehehe

    BalasPadam
  13. yeah... hobi saya adalah suka makan.. hehehe

    BalasPadam
  14. Hobi Kak Lya masak2 la kot ..masak2 tuk anak & sumai hahhaa

    BalasPadam
  15. Hobi sally..? hmm...bertukar ikut mood...sally suka berjalan je sebenarnya...memasak tu kurang...baking tu ya :)

    BalasPadam
  16. samalah,,dulu akak memang ada buku biodata tu...seronok kan,

    BalasPadam
  17. Saya pun suka jugak bercucuk tanam.. best.. :)

    BalasPadam
  18. yeay.. hobi kita hampir sama Lya hehe..

    BalasPadam
  19. my hobby is read read and read....hihi

    BalasPadam
  20. Assalamualaikum, hai, kak Asha Lya di-tag.. :) Jemput join ye.. :)

    http://cahayaketinggiankehalusan.blogspot.com/2014/09/preloved-giveaway.html

    BalasPadam
  21. My hobby ~
    Menjahit
    Berblogging
    Baca buku ilmiah

    BalasPadam
  22. Jemput singgah
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    BalasPadam
  23. Comfirm lah hobi saya berblog kan... hehe :) terbaik

    BalasPadam
  24. Comfirm lah hobi saya berblog kan... hehe :) terbaik

    BalasPadam
  25. bercucuk taman tu ja bukn hobi sha..hihihi

    BalasPadam
  26. Waaa.. Hobi yng boleh mnjana pndptn tu lya.. :)

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign