Halaman

Mencari Peralatan Membaking

Asha Lya | September 18, 2014 | 30Komen | >
Assalamualaikum
 
 
Minat Lya yang satu ni masih belum sempat
nak memperkembangkannya lagi baking menbaking. 
Insyallah ada rezki nak
juga cuba asah bakat yang ada ni.
 

Sebelum nak mulakan membaking tu kenala
ada peralatan yang khusus kan terutama oven.
Bahan asa macam oven, mixer, blender tu Lya dah ada.
Ni hah antara bahan-bahan yang kat bawah ni ada yang Lya belum miliki.
Nak juga dapatkan nie.


 google


Entri nak cepat ada kerja nak siapkan.Owhh ya bloglist Lya dah kemaskini
korang yang hantar link hari tu. Tq semua yang bagi kerjasama.



Wassalam

Terima Kasih

30 ulasan:

  1. Bagusnya minat baking... bule wat biz kan...

    BalasPadam
  2. sy pn ada minat gak tp oven xde hehe

    BalasPadam
  3. saya ade jgk minat ke arah baking membaking ni.. tp oven xde.. sume xde.. tros rs down.. huhu

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum dan salam singgah pagi dik Lya....akak membaking kalau nak tiba musim Raya jer...hehe

    BalasPadam
  5. salam lya..lama x jumpa hehe...bah asah jgn nda asah, klu sy ni nda pandai langsung ni hahaha mau asah apa pun tiada hehehe

    BalasPadam
  6. saya suka baking jugak heee suka cuba resepi baru. kenyang perut , hati senang hehe

    BalasPadam
  7. saya pun mula minat nk baking, tpi tkde bahan

    BalasPadam
  8. kita minat juga tapi tak rajin lagi..hahaha

    BalasPadam
  9. as salam Lya
    anim sarankan kalau lyna nak beli barang2 baking nie
    beli kat kedai yang jual barang kek..
    sebab harganya jauh lebih murah....
    then lagi satu nak ape semuanya ada
    bahan buat kek,barang barang.acuan..serba mak nenek lah ader

    BalasPadam
  10. saya pun minat membaking tapi peralatan tdk cukup, di Keningau kurang kedai jual peralatan baking2 ni.. :(

    BalasPadam
  11. mama dah lama tinggalkan baking membaking ni... hihi

    singgah menabung untuk awak dear

    BalasPadam
  12. in sha Allah pelan2 ye kumpul..dapatlah tu nanti..

    BalasPadam
  13. Wahhh bestnya...sha pun nak start kumpul tapi entah bila..sobsob..oven pun xdak lagi nie..xpe kumpul sikit2 dulu...hee =)

    BalasPadam
  14. K.lya leh wat muffin pasni. Ngan baby pavlova febret ana! Yeayy.

    BalasPadam
  15. baking is awesome! hehehe...selamat mencari dan start baking!

    BalasPadam
  16. wah,lepas nie boleh tengok kemahiran lya membaking..

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah...selamat membaking...nanti up la resepi ke ek...^_^

    BalasPadam
  18. huk2.. teman oven pun tak beli lagi..

    BalasPadam
  19. K nurul pun minat baking2 ni... kadang tu bukan beria sgt nak makan pun tapi minat nak mencuba tu ada... :)

    BalasPadam
  20. Hehehe pasni Lya leh la jual produk makanan pulak ya .......

    BalasPadam
  21. Suka juga baking. Lagilah bila anak-anak suka makan. Semangat.

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/09/anak-kerap-selsema-mealshake.html?m=1

    BalasPadam
  22. Akak pula rindu nak membaking huhu. Dah 4 tahun tak membaking, habis sumer perkakas angkut bawa balik kg hehe :D

    BalasPadam
  23. heee mase mule2 nak start baking tu semngat beli semua kelengkapan.. skg da bersawang sejak prgnant ni.. asben suke makan kek coklat je...

    BalasPadam
  24. Minat yg bagus... menjimatkan.. :)

    BalasPadam
  25. akak lya minat baking2 eh.. boleh update resepi selalu..kih3.. :)

    BalasPadam
  26. sha ni pun lya ikut mood juga, tp klu ada brg laju ja..cuba klu xda..mls punya laaaa hahaha

    BalasPadam
  27. Semua akak ada kecuali no 10 dan 12 je takde lg

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign