Halaman

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

Asha Lya | September 11, 2014 | 38Komen | >
Asallamualaikum



http://www.benashaari.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html


Buat pertama kalinya Lya join segmen
dari Blogger yang tidak asing lagi di arena blogger
Bro Ben Ashaari. Segmen mudah dan santai.


Latar belakang Blog Asha Lya

Blog ni ditubuhkan sekitar bulan April 2013
Tapi aktif dalam bulan Ogos 2013. Kiranya baru setahun jagung dalam arena blog nie. 
Nama pena Asha Lya asal Beaufort Sabah. Menetap di Kota Kinabalu. Sudah berkahwin dan bekerja.
Menerapkan penulisan yang santai dan mudah diterima pembaca.
Segala pengalaman yang di ceritakan di sini hanya untuk
diabadikan sebagai kenangan.


Kelebihan blog Asha Lya


Blog Lya berkonsepkan blog personal. Melalui penulisan Lya
juga korang akan dapat kenali Lya macam mana orangnya.Walaupun
kita hanya bertemu di alam maya.Sekurangnya boleh kenal juga kan.
Blog ni nak dijadikan sebagai tempat rujukan pun boleh terdapat
beberapa entri tutorial, masakan, DIY yang Lya selitkan.


Impian menjadi bloger


Blog personal tapi Lya juga punyai impian nak
kembangkannya satu hari nanti, semua orang punyai impian memasing kan.
Contohnya kalau ada mana-mana media pengiklanan beri kepercayaan nak kasi review
produk mereka kat blog Lya pun apa salahnya, tu kira satu bonus.
Kalau dapat terbang pergi melancong lagi la bonus besar hheee
 Mungkin hanya angan-angan mana tahu satu hari nanti jadi kenyataan  kan :D


Biarla nama blog Asha Lya terpahat di sini sebagai
kenangan satu hari nanti.


Jam meriahkan segmen bro Ben Ashaari nie tamat jam 8pm malam ni.


Wassalam



Terima Kasih

38 ulasan:

  1. As-Salam.
    Angan-angan mesti tinggi barulah kita ada usaha keras untuk capainya.

    Moga berjaya, dan selamat bersegmen.

    www.hasrulhassan.com

    BalasPadam
  2. salam perkenalan dr segmen yg sama ;)

    http://myalycia.blogspot.com

    BalasPadam
  3. All the best..

    Akak TAG Lya
    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    BalasPadam
  4. Selamat bersegmen dan semoga berjaya dik Lya...

    BalasPadam
  5. Salam Kenal!

    Selamat Berblogging !!

    BalasPadam
  6. moga terus maju jaya !
    Singgah dari segmen yang sama.
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    BalasPadam
  7. may all your wishes come true! =)

    BalasPadam
  8. Semoga tercapai impian kak Lya. Goodluck! Btw selamat bersegmen. :D

    BalasPadam
  9. salam. selamat bersegmen dear :))

    BalasPadam
  10. hye kak lya.. happy blogging :)

    http://www.adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    BalasPadam
  11. hihi salam kenal dari mama...

    ha ah.. mama tuko kotak komen.. senang sikit kan..

    BalasPadam
  12. huhuhu... xsempat2 lagi nak ikott segmen abg ben... heeee same lah kite baru setahun jagung.. buat pon skadar suke2 je.. baru je aktif dlm bulan ni..

    BalasPadam
  13. Selamat bersegmen Lya...all the best...

    BalasPadam
  14. All the best.. Kathy dah bertukar link baru.. Jemput singgah ye sis..

    kathyrbain.blogspot.com

    BalasPadam
  15. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    BalasPadam
  16. moga tercapai apa yang dihajat...

    BalasPadam
  17. Assalam,
    salam perkenalan dari saya blogger baru..
    epy bersegmen jugak yer..
    harap dapat berkenalan dan menyokong saya yer...
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    BalasPadam
  18. Wah..Cayalah Asha..Sy nak join jgk lah gini..huhu

    BalasPadam
  19. terbaik...
    salam blogger sabah... sya dari keningau

    BalasPadam
  20. Semoga tercapai segala yg dihajati.. aamiin. Slmt bersegmen.. :)

    BalasPadam
  21. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah...

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    BalasPadam
  22. Kak Lya singgah mnabung Mayfair utk Lya

    BalasPadam
  23. in shaa Allah moga impian lya tercapai...

    BalasPadam
  24. Salam perkenalan..
    Smg tercapai apa yg dhajati.
    Gud luck.
    Done follow..
    Jemput ke sini:
    tellingstory1.blogspot.com

    BalasPadam
  25. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    BalasPadam
  26. Weeee... DayangDeno blogwalking ,, Jom ke blog DayangDeno? :)

    www.dayangdeno.com

    BalasPadam
  27. best juga tu klu dpt sponsor fly kan..haha...sha pun ada angan2 cmni..dpt ka? wallahualam..yg ptg usaha kan lya

    BalasPadam
  28. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign