Halaman

Cabaran Simpan Duit Ikut Minggu @ Money Challenge 2016

Asha Lya | Januari 20, 2016 | 17Komen | >
Assalamualaikum



Tertarik dengan entri dari blogger Kak Farah @ FAMF semalam.
Cabaran simpan duit ikut minggu. Macam menarik sangat, apakata kita cuba.
Memang kena tahan hati, maklumla lya keja sendiri bukan keja dengan company. Pendapatan setakat ni alhamdulillah, boleh juga menyimpan.
Tolak itu ini, adala juga walau tak sehebat keja kat luar yang berpendapatan tetap tiap bulan tunggu gaji masuk.
Selain kena buat simpanan tetap tiap bulan, itu memang wajib.
Kita tak taw esok2 akan datang nasib kita macam mana kan. Wallahualam.





Tabung khas untuk money challange 2016




Banner dari blog kak Farah @FAMF





Siap tick kat kalander takut termist. 



Korang nak cuba jom jom. Tak kira la sikit atau banyak janji ada tersimpan. 
Sekurangnya ada la juga kan, sapa taw tiba2 tersepit ada juga dapat membantu sebab duit simpanan tetap tak boleh kacau. So ini ada boleh guna hihi. Ok la sekian



Wassalam

Terima Kasih

17 ulasan:

  1. wa menarik lya. PG pernah berjaya juga untuk mengumpul macam ni. tapi tu la. ada je terpakai :D

    BalasPadam
  2. Wahhh, menarik jugaq ni.. Bole try ni :)

    BalasPadam
  3. wahh, bagus ni..
    chayok, chayok lya!!!

    BalasPadam
  4. hehe. Lya, PG tag join segmen ni ya :)

    http://mrsyatie.blogspot.my/2016/01/segmen-blogwalking-by-nurnbla-january.html

    BalasPadam
  5. Salam singgah sini dik lya...akak pun nak try juga ni....

    BalasPadam
  6. wahhhh..bagus sharing..
    cam menarik gak ni lya..

    BalasPadam
  7. tu la..Semalam pun Fida baru bagi cadangan dekat husband Fida..Nak start simpan duit dlm tabung..sebabnya ingat nak beli umah

    BalasPadam
  8. semoga berjaya menabung..saya pun nak buat tapi rasa was-was

    BalasPadam
  9. Kita simpan sikit2 je, tapi bila tengok jumlah dia, memang terkejut.

    BalasPadam
  10. bukan senang nak komited macam ni, all the best kak :)

    BalasPadam
  11. oh ni sgt payah bg qila haha thanks kak for the reminder! i should buy a tabung! <3

    BalasPadam
  12. Gudluck lya.. Kita nk buat, tp tu la.. Blm tercpai..

    BalasPadam
  13. Huhu..Good Luck..Kite pun buat projek menabung yg sama..huhu

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign