Halaman

Amalan Menabung

Asha Lya | November 19, 2013 | 24Komen | >
Assalamualaikum

Hiasan kredit Mr.gugle

Hai fellow mellow...
Tengah fikir-fikir nak hadiah kan 
anak sedara kita apa ekk untuk birthdaynya kali ini.
Since kalau bagi tabung ok juga kan.
Sebab dia suka menabung.

Amalan menabung nie sangat penting kan.
Tak kira la sikit atau banyak.
Amalan nie kalau dibiasakan
dari kecil akan berterusan sampai kebesar...
 
Kita pun suka sangat kumpul duit syiling.
Kekadang sayang nak guna.Baik simpan kat tabung hehhh.
Pepatah yang harus diamalkan
"Sikit-sikit Lama-lama jadi bukit"
 
So selamat menabung 
Wassalam




Terima Kasih

24 ulasan:

  1. Betul tuu.. Tp sy menabung duit syiling ja. Hahaha. Skrg byk duit syiling, blh tukar :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe samala kita pun sukda kumpul duit syiling :D

      Padam
  2. ok juga tu bagi tabung untuk menggalakkan dia menabung lebih banyak....

    BalasPadam
  3. Salam blogging lya .. lama tak jguk wall lya .. aaah itu hadiah terbaikkk .. done klik :)

    BalasPadam
  4. licha suka menabung dalam mug je. hihi

    BalasPadam
  5. akak dah ada dua tabung duit syiling...hehehe..sayang nak tukar..rasa sayang....nak biarkan je dlu....tapi memang bagus amalan menabung nie..kot lah sesak...boleh korek tabung..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe kita pun sayang nak tukar sis..susah payah kumpul :D

      Padam
  6. cik akak pun menabung juga....
    last 2 datang anak buah...minta...hahaha

    BalasPadam
  7. assalam...joooom ramai2 join segmen ni... sempena cuti sekolah...
    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

    BalasPadam
  8. yumida pernah bg hadiah anak buah tabung
    2 kali lg tu..sukanya dia dpt tabung
    isi tabung nuffnang sini-darlie

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya ok tu kan..cara nak ajar diorang menabung dari keci..;')

      Padam
  9. akk pon menabung balik.mari amalkan bersama.hehehe

    BalasPadam
  10. dulu time d hostel suka menabung sebab nak guna duit syiling cuci baju guna mesin...kwkwkwkw~

    BalasPadam
  11. akak pun galakkan anak2 akak menabung..

    BalasPadam
  12. dulu akak menabung juga.. sekali tu ada perompak masuk rumah dan ambil tabung tu.. terus fobia nak menabung lagi..

    BalasPadam
  13. Fiza pun still ader tabung kat umah..

    BalasPadam
  14. Menabung chipsmore terus di sini.. :D

    BalasPadam
  15. PG dtg menabung kat sini. hehe

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign