Halaman

Iron Ku Buat Hal

Asha Lya | November 02, 2013 | 19Komen | >
Assalamualaikum

Petang-petang nie Ly jadi wiregirl kejap
Tiba-tiba iron kita 
tadi wat hal.Upanya kepala
plug iron kita nie udah rosak dah tercabut.
So paksalah cari kepala yang baru.
 
Nie iron dari zaman tok nenek kita lagi hehe.
Tak adala nie iron zaman 90an lagi
waris dari Akak Lya.Masih elok & udah  banyak jasanya.
Sayang iron nie tak pernah pun rosak.
Barang elektrik zaman dulu-dulu memang tahan owhh kan.
Betul tak...hehehe

Guna test pen keci comey,
sib baik ko ada.Mudah sikit kerja kita.

Tadaaa siap suda tak sampai 5 minit..boleh 
pakai iron dengan selamat hehe.

P/s Padahal budak baru lahir pun boleh buat kan
macam makan kacang panggang je (ahehe acah ja) :)

Santai petang

Terima Kasih

19 ulasan:

  1. masa ni la iron man perlu ada untuk membantu

    BalasPadam
  2. hehehehhe...budak baru lahir pun boleh buat yer?hehehe..

    BalasPadam
  3. hahaha..cik akak memang tak pandai bab2 servis cam nie dik..hihi...
    mahunya di buang cik akka...huhuhu...kejam nya

    BalasPadam
    Balasan
    1. nie harta warisan cik kak tak boleh buang hihi...kena repair gak

      Padam
  4. wahhh bagusnya ..boleh independent biasa orang perempuan lain.. tak tahu terus beli baru iron

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe ada kemahiran sikit2 boleh di manfaatkan..sayang nak beli baru masih elok nie :)

      Padam
  5. hye hye asha..nice blog :) done follow...follow dayat balik tau... insyaallah dipermudahkan urusan :)

    BalasPadam
  6. Caya la Asha...kalau nak suruh kak ina yg betulkan memang lagi rosak la jawabnye..he he..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe sayang nak buang so repairla hihi

      Padam
  7. ehh...jangan terkejut ade orang yang tak tahu nak tukar kepala plug..saya sendiri pernah tengok..hehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe haah kalau silap letak wayaw t boleh burn taw :)

      Padam
  8. akak beli iron kat kedai terpakai 4 tahun lepas RM15..masih elok sampai sekarang..dahsyat betol..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah dari penggunaan kita juga tu..kalau cermat mesti boleh tahan lama :)

      Padam
  9. Wah..lya blajar letrik ke ni..meh dtg umah sya ni..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah hehe adala juga kemahiran sikit2 :)...blh juga

      Padam
  10. akak pernah tukar sendiri plag kipas.. entah apa silapnya bila on je suis tiba-tiba terus off kat suis utama.. terus akak fobia sampai hari ini bab baiki sendiri barang elektrik ni.. hehe..

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign