Halaman

Bookmark Kata-Kata Hikmah Cik Akak Nao Mei

Asha Lya | November 29, 2013 | 15Komen | >
Assalamualaikum

Pemberian dari cik akak..
sapa yg tak kenal dengan cik akak kan.
Terima kasih banyak cik akak sudi jadikan
blog kita bloglist cik akak,terharu nie sobs sobs
Sapa yang jadi bloglist cik akak mesti dpt nie kan...

bookmark comel (purple wajib ada)

Kata hikmah 1

 Hawa nafsu membawa kesesalan & tidak berpedoman & akal menjadi
pedoman menuju keutamaan.
Hawa nafsu menyuruh mengelamun, berangan-angan tetapi akal menyuruh menimbang

Kata hikmah 2

Sesungguhnya kami adalh kepunyaan Allah dan kepada Allah jugalah kami
kembali...Ya Allah! berilah aku pahala dlm musibah ini & gantikanlah
untukku apa yang lebih baik darinya.

Kata hikmah 3

Biarlah hati melihat...hanya takdirku milik Allah..Usaha ku, tawakalku
segalanya titil permulaan hidupku..hidup meraih kata erti kenahagiaan...
mengenal kata erti sejuta madah sayang..inginku miliki semua itu...
Ya Allah...redahkan ia pasti milikku.

Terima Kasih

First Giveaway By Effafarhana

Asha Lya | November 29, 2013 | 6Komen | >
Assalamualaikum

Jom join segmen nie

http://wwweffafarhana.blogspot.com/2013/11/first-giveaway-by-effafarhana.html

Klik banner

Terima Kasih

Perempuan

Asha Lya | November 29, 2013 | 9Komen | >
Assalmualaikum

Salam Jumaat

Bertuahnya menjadi wanita/perempuan
Syukur alhamdullilah

google

Wassalam

Terima Kasih

Digi

Asha Lya | November 28, 2013 | 11Komen | >
Assalamualaikum

Santai petang


Sapa pengguna digi sini kita geng hehe..
Kita pengguna digi sejak
first pegang hf kira-kira dalam tahun 2005
lagi hehe.Lama tak lama tapi
dah banyak kali tukar2 nombor
tetap still pilih digi gak :)

" Bersamamu "




Terima Kasih

Blogger's Birthday Segment

Asha Lya | November 28, 2013 | 7Komen | >
Salam sejahtera!

Segment untuk mengeratkan hubungan silaturahim antara bloggers :D
For more info + to join, click on the picture :)
*****
Saya dilahirkan pada: 05.May..

Terima Kasih

Dulu Lain Sekarang Lain

Asha Lya | November 28, 2013 | 11Komen | >
Assalamualaikum

Hai fellow mellow
Actually dulu-dulu kita gila 
sangat dengan drama-drama korea.
 Masih ingat lagi time zaman-zaman
remaja dulu.Sangup pinjam cd kawan
nak tengok cerita nie.

 Full house
 Winter sonata

Boys over floweer

Stairway to heaven

Nie antara drama-drama yang kita minat
& suka sangat tengok...
Tapi sekarang dah banyak beza, minat nak nengok
cerita korea tu dah makin
bekurangan atk taw la kenapa.
Mood tu dah hilang..dah pudar..






Terima Kasih

C Nining

Asha Lya | November 27, 2013 | 23Komen | >
Assalamaualikum

Dipendekkan cerita
kawan member seumah minta tolong
jagakan kucingnya.

This is Nining 


Suka main golek-golek minta puji :)


Hobinya bila kita pegang badanya automatik menari


Kita panggil c hidung kemek bulu rebonding hahaha

Terima Kasih

WW: Senyum Kambing

Asha Lya | November 27, 2013 | 14Komen | >
Assalamualaikum

Bertuahnya kambing kena bagi peribahasa
" Senyum Kambing "


google

Terima Kasih

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Cik Akak Nao Mei

Asha Lya | November 27, 2013 | 8Komen | >
Assalamualaikum

Terlebih dahulu Lya nak wish
Selamat Ulang Tahun kelahiran cik akak Nao mei yg ke 30.
Kita mampu buat entry khas utk cik akak.
Lya doakan mudahan cik akak sihat selalu,
d pjgkan umur,dimurahkan rezki,diberi banyak idea menulis 
kat blog hihi,moga persahabatan kita berpjgan biarpun
hanya di alam maya & mudahan cik akak bertemu
imam cik akak pelengkap hidup Amin.

Pinjam header cik akak

Jom ke blog cik akak

Terima Kasih

Air Mata

Asha Lya | November 26, 2013 | 12Komen | >
Assalamualaikum


Sapa yang tak pernah menangis
sila angkat jari???...
Mustahil la plak kan tak pernah menangis
tipula tu hihihi

Nie antara fakta mengenai air mata

Membunuh bakteri
Biasanya kita menggunakan ubat titis cthnya mcm eye mo untuk menghilangkan kotoran dan bakteri dalam mata. Tetapi air mata ternyata dapat membunuh bakteri secara alami kerana di dalamnya terkandung cairan yang disebut dengan lisozom yang berfungsi membunuh sekitar 90% hingga 95% bakteri.

Mencerahkan penglihatan
Air mata berguna untuk mencerahkan penglihatan kerana dapat mencegah dehidrasi pada membran yang dapat membuat penglihatan menjadi kabur.

Mengeluarkan racun pada mata
Air mata yang keluar dari hasil menangis kerana emosi ternyata mengandungi racun. Dengan keluarnya air mata tersebut, menandakan bahwa racun telah dibuang dari dalam tubuh.

Mampu meningkatkan mood
Dengan menangis, mood seseorang akan berubah menjadi lebih baik kerana air mata yang dihasilkan dari menangis mengandung 24% protein albumin yang berguna meregulasi sistem metabolisme tubuh.

Mengurangi stres
Air mata mampu mengeluarkan hormon stress yang terdapat dalam tubuh iaitu endorphin leucine-enkaphalin dan prolactin. Selain itu air mata dapat membantu melawan penyakit yang disebabkan oleh stress seperti tekanan darah tinggi.

Sesekali menangis sekurang-kurangnya dapat melegakan
hati kita kan.Tak salah menangis tapi jangan plak sampai ter"over"  hehehe

Wassalam

Membunuh bakteri Biasanya kita menggunakan obat tetes untuk menghilangkan kotoran dan bakteri dalam mata. Tetapi air mata ternyata dapat membunuh bakteri secara alami karena di dalamnya terkandung cairan yang disebut dengan lisozom yang berfungsi membunuh sekitar 90% hingga 95% bakteri. Mencerahkan penglihatan Air mata berguna untuk mencerahkan penglihatan karena dapat mencegah dehidrasi pada membran yang bisa membuat penglihatan menjadi kabur. Mengeluarkan racun pada mata Air mata yang keluar dari hasil menangis karena emosi ternyata mengandung racun. Dengan keluarnya air mata tersebut, menandakan bahwa racun telah dibuang dari dalam tubuh. Mampu meningkatkan mood Dengan menangis, mood seseorang akan berubah menjadi lebih baik karena air mata yang dihasilkan dari menangis mengandung 24% protein albumin yang berguna meregulasi sistem metabolisme tubuh. Mengurangi stres Air mata mampu mengeluarkan hormon stres yang terdapat dalam tubuh yaitu endorphin leucine-enkaphalin dan prolactin. Selain itu air mata dapat membantu melawan penyakit yang disebabkan oleh stres seperti tekanan darah tinggi

Source: https://www.optikmelawai.com/eye_info/fakta-tentang-air-mata/696/
Membunuh bakteri Biasanya kita menggunakan obat tetes untuk menghilangkan kotoran dan bakteri dalam mata. Tetapi air mata ternyata dapat membunuh bakteri secara alami karena di dalamnya terkandung cairan yang disebut dengan lisozom yang berfungsi membunuh sekitar 90% hingga 95% bakteri. Mencerahkan penglihatan Air mata berguna untuk mencerahkan penglihatan karena dapat mencegah dehidrasi pada membran yang bisa membuat penglihatan menjadi kabur. Mengeluarkan racun pada mata Air mata yang keluar dari hasil menangis karena emosi ternyata mengandung racun. Dengan keluarnya air mata tersebut, menandakan bahwa racun telah dibuang dari dalam tubuh. Mampu meningkatkan mood Dengan menangis, mood seseorang akan berubah menjadi lebih baik karena air mata yang dihasilkan dari menangis mengandung 24% protein albumin yang berguna meregulasi sistem metabolisme tubuh. Mengurangi stres Air mata mampu mengeluarkan hormon stres yang terdapat dalam tubuh yaitu endorphin leucine-enkaphalin dan prolactin. Selain itu air mata dapat membantu melawan penyakit yang disebabkan oleh stres seperti tekanan darah tinggi.

Source: https://www.optikmelawai.com/eye_info/fakta-tentang-air-mata/696/

Terima Kasih

Khusyuk

Asha Lya | November 25, 2013 | 9Komen | >
Assalamualaikum

Cer tengok kat bawah 
Hati manusia hanya Allah yang maha mengetahui
 google
" Renung-renungkan..Selamat beramal "

Wassalam


Terima Kasih

OMG My Stomach

Asha Lya | November 25, 2013 | 8Komen | >
Assalmualaikum

Salam pagi Isnin
Mood ke laut " Sakit perut "
Kerja tetap kerja,biarpun
tak berapa nak sihat hari nie.
 Ku gagahkan juga,jangan nak bagi
manja sangat badan nie.


Beberapa faktor:
1.Senggugut (yg nie memang tiap2 bulan)
2.Masuk angin
3.Gastrik
Semua diatas kot ada..sabar ja la :)
Banyak report projek nak buat hari nie

Wassalam


Terima Kasih

Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Asha Lya | November 25, 2013 | 19Komen | >
Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Terima Kasih

Idea Men"DIY"

Asha Lya | November 24, 2013 | 6Komen | >
Assalamualaikum

Hari nie tak taw la knp
tiba-tiba penyakit "M" datang meyerang.
Aduss kalau dah cuti-cuti macam nie la.
Duk kat umah penyakit nie
automatik akan datang...
Syuhhhh pergi jauh-jauh ehehehe

Niat dihati hari nie nak buat projek DIY
tapi tak ada idea plak.
Research punya research tak ada juga yang berkenan.
So maka dengan hasil gabungan terjadila ini...

Gabungan sapu tangan,doily paper dgn reben
 
Amacam ok ke or tak???
 Ke ada yang nak ditambah

Wassalam



Terima Kasih

Cita-Cita Ku...

Asha Lya | November 23, 2013 | 7Komen | >
Assalamualaikum
 
 
 
Semua orang pasti punya cita-cita kan
Teringat dulu zaman sekolah rendah
tiap kali bila cikgu tanya pasal cita-cita
macam-macam bagi jawapan...

Saya nak jadi Cikgu macam cikgu..
Saya nak jadi Ustazah, cikgu...
Saya nak jadi Polis, cikgu..
Saya nak jadi Bomba, cikgu..
 
 Sebenarnya maksud cita-cita meluaskan.
Time kita zaman kanak-kanak dulu tak taw apa
makna sebenar tu cita-cita.
Imaginasi masa tu hanya tertumpu
apa yang ada didepan mata sahaja.
 
Bila dah besar cita-cita akan berubah.
Yang pasti saya la hehe...
Cita-cita saya nak jadi blogger..boleh ke macam tu hihihi
 
Sebenarnya kita pun ada cita-cita juga
belum semuanya tercapai
In Shaa Allah pasti akan tercapai juga 
berkat usaha dan diiringi doa..Amin.

Wassalam
 



Terima Kasih

Rambang Mata

Asha Lya | November 23, 2013 | 20Komen | >
Assalamualaikum

Salam pagi hujung minggu

Kalau lihat musim hujung-hujung
tahun nie pasti sana-sini
kelihatan sale..sale..sale kan
Suda menjadi kebiasaan
tiap-tiap tahun pasti akan ada.

Hahhh terutama peringatan untuk
orang pompuan jangan plak
sampai rambang mata shopping tu.Nampak sale
sana nak pergi..nampak sale sini
pun nak pergi juga...
Berbelanja mengikut kemampuan kita,
Terutama yang punyai anak-anak sekolah.
Belanja barang-barang sekolah sekarang
bukan macam dulu-dulu serba murah.
Beli apa yang patut je..
P/S: Sebenarnya Peringatan untuk diri sendiri bah nie hihi...

Wassalam


Terima Kasih

Walau Siapa Pun Kita....

Asha Lya | November 22, 2013 | 7Komen | >
Assalamualaikum

Alhamdullilah hari ini masih diberi
peluang bernafas dibumi pinjaman sementara ini.
Besyukur kehadrat ilahi atas rezeki yang diberi.


Kasih ibu bapa terhadap kita memang tiada tandingannya..
Besyukurla mereka yang masih punyai Ibu & Bapa.
Hargaila mereka selagi masih ada.
Lya hanya ada Ibu.Bapa dah lama kembali Kerahmatullah.
Mudah-mudahan rohnya sentiasa di cucuri Rahmat Amin


Wassalam

Terima Kasih

Best Friend's Forever

Asha Lya | November 21, 2013 | 6Komen | >
Assalamualaikum


Sapa ada kawan baik hehe...
Kita kawan memang ramai tapi nak mencari
kawan yang ada masa kita dalam keadaan 
susah atau pun senang memang payah kan.
nak dapatkan satu dalam sejuta memang sukar...
 
Ok la entri pendek ja malam-malam
nak isi masa terluang.
Selamat malam.

Wassalam








Terima Kasih

Motivasi Pagi Khamis

Asha Lya | November 21, 2013 | 18Komen | >
Assalamualaikum

Gambar kredit gugle

Insyallah Gunakanlah anugerah yang 
diberi oleh Maha Pencipta dengan sebaik-baiknya
 Perkongsian untuk kita semua & peringatan untuk diri Lya juga.

Wassalam


Terima Kasih

Segmen blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

Asha Lya | November 20, 2013 | 22Komen | >
Assalamualaikum
Jom join

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html
 klik banner

Terima Kasih

WW: Hari Kanak-Kanak

Asha Lya | November 20, 2013 | 14Komen | >
Assalmualaikum

Sapa perasan kat google




Terima Kasih

Wordless Rabu-Printer

Asha Lya | November 20, 2013 | 13Komen | >
Assalamualaikum
Salam pagi ceria

PRINTER

Tak ada benda nie semua keja tak siap kot :D


Terima Kasih

Amalan Menabung

Asha Lya | November 19, 2013 | 24Komen | >
Assalamualaikum

Hiasan kredit Mr.gugle

Hai fellow mellow...
Tengah fikir-fikir nak hadiah kan 
anak sedara kita apa ekk untuk birthdaynya kali ini.
Since kalau bagi tabung ok juga kan.
Sebab dia suka menabung.

Amalan menabung nie sangat penting kan.
Tak kira la sikit atau banyak.
Amalan nie kalau dibiasakan
dari kecil akan berterusan sampai kebesar...
 
Kita pun suka sangat kumpul duit syiling.
Kekadang sayang nak guna.Baik simpan kat tabung hehhh.
Pepatah yang harus diamalkan
"Sikit-sikit Lama-lama jadi bukit"
 
So selamat menabung 
Wassalam




Terima Kasih

Blogger

Asha Lya | November 19, 2013 | 16Komen | >
Assalamualaikum

Selamat pagi rakan-rakan seperjuangan.


Persoalan di minda Lya???
Layak ke kita dipanggil Bloger...haha
Memang tak layak pun kan.
Kalau newbie sesuai la hihi...

Kita aktif baru dekat 3 bulan lebih.
Perkataan tu sesuai bagi mereka yang
dah lama berblog bertahun menulis.

Tapi syukur alhamdullilah.Lya banyak belajar itu-ini
semenjak berblog nie.Fikiran pun lebih luas.
Dapat ramai kenalan biarpun
hanya di alam maya.
 
Terima kasih banyak mereka yang sudi
berkawan dgn blog Asha Lya.

Wassalam


Terima Kasih

Cream Puff Durian

Asha Lya | November 18, 2013 | 16Komen | >
Assalamualaikum

Santai petang-petang.
Tugasan dah siap.
Pulish entry pendek ja..
 
First time makan nie,pilih perasa durian
bab kita suka durian hehhhh..
Bila dah rasa so far ok la bagi 40% 
bab kulitnya gak liat la nak gigit..
 
Nak cari crepe durian kat cne tpi tak da jual.
Nak buat sendiri memang tak reti.
Tangan keras kejung..

Cream puff perisa durian

Tak habis bawa balik umah :)
Selamat petang 
Wassalam


Terima Kasih

Nov Giveaway by http://farra-izzaty.blogspot.com/

Asha Lya | November 18, 2013 | 7Komen | >


Assalamualaikum..
Senarai sponsor Giveaway ini ;

Pemilihan Pemenang menggunakan Random.org.Semua peserta berpeluang menang!
13.11.13-1.12.13





Terima Kasih

Seceria Sang Suria

Asha Lya | November 18, 2013 | 12Komen | >
Assalamualaikum

Fellow mellow

kredit Gugle

Salam pagi isnin.Alhamdullilah
masih diberi kesempatan
bernafas dimuka bumi pinjaman ini.
 Masih diberi peluang menghirup udara yang segar.

Masih diberi kesempatan bertugas sepeti biasa.
Masih diberi rezeki dipagi Isnin yang indah ini.
Bersyukurla kita tinggal dimuka Bumi Malaysia
ini yang aman damai serba serbi ada.

Mari kita sama-sama mengucapkan "Syukur Alhamdullilah"

Wassalam


Terima Kasih

Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B

Asha Lya | November 18, 2013 | 8Komen | >
Assalamualaikum


Mini GA ini dianjurkan bertujuan untuk mengumpul Like untuk Baby Zara Soffiya Di dalam Contest Baby Di Facebook.

Syarat syarat Penyertaan yang amat mudah iaitu :-

1-Like Fanpage di sini >> 3B
2-Like Gambar Baby Zara di sini >> Facebook
3- Buat Entry Bertajuk "Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B"
4-Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5-Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entry ini


Mini GA ini berlangsung pada 18hb November hingga 12.00pm 24 November.



Pemenang akan dipilih melalui Random.org

Terima kasih



Terima Kasih

Hadiah Beg Awesome

Asha Lya | November 17, 2013 | 7Komen | >
Assalamualaikum

Kita dapat hadiah beg kenangan
pemberian  Akak tuan umah sewa 
tempat Lya tinggal sekarang.
Beliau sangat baik dengan kami.
Layan kami seperti adik-beradik.

Susah sebenarnya nak jumpa Tuan umah
yang baik zaman sekarang nie.

Tadaaa Ini la hadiahnya
Sekarang femes beg macam nie kat KK aka Kota Kinabalu
Hehhhh

Comel kan kaler hitam putih saiz macam handbag


Macam-macam boleh sumbat kat dalam beg nie.
Tapi kita simpan belum guna lagi.
Sayang nak guna nanti rosak.
Kalau pemberian dari orang kita
sayang nak guna.Suka buat koleksi..

Orang berbudi kita berbahasa
Orang memberi Kita merasa
 
Wassalam



Terima Kasih

Budi Bahasa Budaya Kita

Asha Lya | November 17, 2013 | 12Komen | >
Assalamualaikum
 Pernah tak anda alami
situasi macam kat bawah nie...

Kredit En.Gugle
Orang lain buat tak taw ja.Memasing pura2 buat hal sendiri...

Lya penah mengalami situasi 
macam nie..Selalu kat dalam trainla
Tengok orang belah kiri kanan
lelaki muda remaja buat tak taw ja,padahal nampak.
Panas plak hati kita time tu...
Kesian mereka-mereka yang lebih memerlukan.
Kalau kita yang kena apa perasaan kita kan..
Kita kan rakyat Malaysia mengamalkan prinsip
" Budi Bahasa Budaya Kita"
Ini peringatan untuk diri Lya juga..
 Selamat Petang Semua
 Wassalam



Terima Kasih

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign