Halaman

Musim Buah-Buahan Di Kampung

Asha Lya | Ogos 25, 2014 | 27Komen | >
Assalamualaikum

Ehh dah tengaharai..Hari ni terlewat sikit up entri.
 Banyak keja kat office mood pun tak berapa nak ok sangat.
Mata masih mengantuk macam nak terlelap je.
Ermmm.Sabar jela wahai mata



Belum terlewat Lya nak up entri buah-buahan yang ada kat
Kampung Lya.Di akui sekarang kan musim buah.
Sana-sini kat tepi sepanjang jalan ada je orang berjual buah.
Kesempatan yang ada sebelum musim buah ni berakhir.
Lya sempat juga merasa hasil buah-buahan
yang ada kat umah Lya.





Pokok rambutan kat belakang umah Lya
Sepokok pun tak habis makan
 



Suka pemandangan langit yang cerah.
Pokok durian pun kat belakang umah Lya.




Pokok bambangan dan mangga tepi umah Lya





Pokok buah tarap


Buah manggis yang Lya tak sempat makan
dah habis dah.Tahun ni tak banyak sangat pokoknya berbuah.


Itu la antara buah-buahan yang ada dekat
kawasan perumahan Lya di Kampung. Ada lagi buah cempedak,
buah sentul, buah ciku tapi tahun ni tak berbuah.
Seronok kalau tinggal di Kampung.
Nak makan buah free je hheee...



Wassalam


Terima Kasih

27 ulasan:

  1. wah bestnya ada kebun...
    tapi miya xpnah tgk pom buah bambangan..
    gambar tu nmpk sedaappp...

    BalasPadam
  2. bestnya ada kebun buah, kalau musim buah boleh makan puas2.. :)

    BalasPadam
  3. wa..paling suka mkn buah tarap!kat swak kitorang sbut terap =) bestnya rumah lya bnyk pokok buah..

    BalasPadam
  4. tak pernah cuba buah tarap dan bambangan...teringin

    BalasPadam
  5. bambangan tu apa lya...ciku ke..sebab nampak macam ciku pulak..hehehe

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum dan salam singgah sini dik Lya...wah...bnyknyer buahan kat kampung Lya...musim buahan kat kampung memang best kan Lya dapat makan free..hehe..

    BalasPadam
  7. bestnya lya...macam macam jenis buah ada...

    BalasPadam
  8. buah bambangan memang ni kali pertama tgok.. buah tarap ada tgk hr tu kat fb..
    2-2 tak pernah try..kira mcm buah exotic jugak lah ni kan? mm
    buah lain2 tu ada juga kat kg kita..
    dan yg plg kita suka, tentulah buah menggis setompok manis..luarnya itam, dalm nya putih..hihi

    BalasPadam
  9. nak buah manggis...suka suka

    BalasPadam
  10. bestnya..utg kan klau stay kat kg..

    BalasPadam
  11. salam. banyaknya buahhh wahhhh

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum lya, wahh banyaknya hasil tanaman. suka buah-buahan ~~~

    BalasPadam
  13. Wah...Meriahnya buah-buahan dkt kampung..huhu

    BalasPadam
  14. sedapnyaa...baru je makan durianan dengan kengkawan..hehe

    BalasPadam
  15. Pergh..sedapnye manggis. Huhu. Tak tahan tengok wajah rupawan manggis. Ahaks~

    BalasPadam
  16. Bestnya kan duduk kampong...tambahan pula masa musim buah-buahan

    BalasPadam
  17. manggis..sedapnya..lama tak makan..

    BalasPadam
  18. Lya,,seronoknya ada kampung macam ni..eh, buat bambangan dan turap tu apa ye?tak pernah makan..

    BalasPadam
  19. bambangan? tarap? buah2 yg akak tak pernah rasa lagi tu

    BalasPadam
  20. Asslmkm lya.. Untung kan dduk umh kmpng.. Bnyk pokok blh tanam.. Sampai masa tunggu hasil je..

    BalasPadam
  21. Apa pun, durian ttp menjadi idaman saya.. mmg tak menolak punya lah... :D

    BalasPadam
  22. bestnya lya...dekat rumah je semua buah2 nie :-)

    BalasPadam
  23. adoiii doyan tuh buat ai is melting

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign