Halaman

Tutorial Cara Memasukkan Photo Ke Pixajoy

Asha Lya | Ogos 15, 2014 | 19Komen | >
Assalamualaikum



Adoii tak tahun nak letak tajuk apa.
Pening gak fikir.Hentam sajala kan kehkehke.
Ada yang tanya macam mana nak masukkan gambar
kalau nak buat photobook or photo print kat pixajoy.

 
Meh Lya terangkan satu persatu tapi Lya 
ada pengalaman photo print je.Next Lya cuba buat photbook plak ya.
Harap anda faham la penerangan
dari Lya nie erkkk..Maaf kalau ada kekilafan.
Lya pun budak masih belajar. Masih banyak kena belajar.
Mana yang mampu je Lya buat. Lya kasi tunjuk kat sini.



http://www.pixajoy.com.my/affiliate-url?c=GEN300x250&b=PIXAJOY&i=96729&sign=46e843aa1a28510902ae83a9de71d0f8&f=wl


Bila anda dah ada akaun pixajoy kerja akan lebih mudah.
Kalau belum ada sila la ringankan jari jemari daftar free je.
Just klik banner kat atas tu ya.
Yang dah ada tahniah hheee.


Ok la back to tutorial



1.Bila dah log in akaub pixajoy..Klik kat my project dulu



2.Klik product lepas tu klik create project


3.Klik start now



4.Klik view more.Pilih mana yang anda dah beli mengikut kupon



5.Kalau anda beli photoprint klik kat photo print


6.Ok masukkan nama projek anda



rujuk dekat kupon



7.Dah settle sekarang nak maukkan gambar klik add more photo


8.Pilih kat mana korang simpan photo2 korang yang nak di print


9.Klik kat add untuk upload photo



10.Ok dah settle bab masukkan photo klik add to cart


11.Akan keluar ni.


12.Ok comform order buatla payment untuk bayaran pengeposan


13.Dah settle.Diorang akan hantar juga detail kat email


Fuhh fuhh tarik nafas.Harap tutorial Lya ni dapat la membantu biarpun
tak banyak sikit-sikit pun jadi la kan. Hari tu Lya buat payment hari Jumaat.
Isninya dah dapat dah mugkin sebab Sabtu ahad cuti kan.
Jadi ada lambat sikit sampai.


Wassalam


Terima Kasih

19 ulasan:

  1. Assalamualaikum lya, dulu sheila takboleh download gini. hantar email kat pihak pixajoy, depa kasi CD utk download. hehe best betul, suka sangat dengan servis pixajoy ni. ehhehhee

    BalasPadam
  2. akak pun nak try nanti untuk gambar awfiyah...thanks for the tuto..baru nampak iklan nuffnang nie..akak klik ea

    BalasPadam
  3. rajin betul lya buat tutorial...ahaa, baru akak teringat, nak buat photobook ash untuk 3rd quarter pulak dengan pixajoy lagi... thanks lya sebab entri ni bagi akak reminder...ha ha ha...

    BalasPadam
  4. Wah menarik gak nie...hoho...
    Lepas nie laju je tangan cik akak kan..hihi

    BalasPadam
  5. Hehe..thanks for tuto kak Asha. Kih3

    BalasPadam
  6. Menariknyer..nak jgk buat photobook...terima kasih atas perkongsian ini dik Lya..

    BalasPadam
  7. Asslmkm lya.. Thanks ya share info ni.. Mna thu nti nk buat tuk bby blh rujuk kt sini.. :)

    BalasPadam
  8. nice tuto lya hehe...boleh cuba ni nanti :)

    BalasPadam
  9. Wahh detail betul ni Lya ..Akak rasa2 nak jugabuat Photobook ..pernah buat poskad jer tuk anak2 ..tHANKS sharing ya Lya

    BalasPadam
  10. nice tutorial Lya, nanti mau cuba buat lah :)

    BalasPadam
  11. kena fahamkan betul2 ni.. thanks beri tutonya dear..

    BalasPadam
  12. wahh lya..thanks for the tutorial..tak salah nak mencuba benda yang ramai orang berpuas hati dengannya kan...

    BalasPadam
  13. cepatlah tu kan..jumaat buat payment, isnin dah dapat..

    BalasPadam
  14. tutorial yg sgt berguna..tq.. :)

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign