Halaman

Perlukah Simpanan??

Asha Lya | Ogos 08, 2014 | 25Komen | >
Assalamualaikum
 
 
 Semua pun pasti dah ada jawapannya kan.
Mestila perlu.Tak kira la simpanan untuk masa depan,
untuk waktu kecemasan,untuk anak,untuk kawin,untuk belajar dan sebagainya.
Sangat-sangat perlu ada simpanan sendiri.



Baru-baru ni sebelum raya Lya dan En.Suami dah buka
akaun Bank Rakyat khas untuk simpanan anak.Akaun atas nama Lya.
Setiap bulan kami akan peruntukkan untuk menyimpan khas untuk anak.
Tak nak campur dengan simpanan Lya.Tak maw bercampur aduk.
 Sekarang kos hidup makin meningkat.Kena juga sediakan apa yang patut kan.



Tak salah rancang awal kan.Tak salah juga menyimpan awal.
Sapa tahu esok lusa Allah kurniakan kami rezki anak awal.Alhamdulillah.
Memang nak sangat.Kita hanya mampu merancang.
Lambat atau cepat itu semua kerja Allah S.W.T.



Nak buka akaun Bank Rakyat pun hanya RM18.00 je.
So semua rasanya orang mampu.Setakat ni biarla
kami guna perkhidmatan Bank Rakyat dulu.
Lagi pun cawangan Bank Rakyat dah ada di mana-mana.
 Mudah dan cepat.Secara online pun dah ada.

 
 
 
 Satu kad ATM & satu kad Debit


Alhamdulillah tercapai sudah hajat kami.


Wassalam

Terima Kasih

25 ulasan:

  1. kadar dividen bank rakyat antara yg tertinggi utk akaun kanak2...

    BalasPadam
  2. bagus perangcangan lya tu...nnti dik an dah kawin boleh lah ikut cara lya hehe..

    BalasPadam
  3. alhamdulillah..simpanan tu sgt penting untuk masa depan dan masa kecemasan lya..

    BalasPadam
  4. Bagus utk masa depan.... Slmt menyimpan... He he ^_^

    BalasPadam
  5. Bagus tu..untuk masa depan anak juga..

    BalasPadam
  6. Betul-2 , sokong sangat . Tapi Dayah kadang-2 suka selit duit merata tmpat (tabiat buruk) . Lepas tu tak ingat taruk dekat mana . So bila tgh memerlukan duit , usaha selak-2 merata tempat . Bila terjumpa , rasa macam duit jatuh dari langit . Happy mcm orang tak pernah pegang duit . Memang kena tinggalkan amalan ni .. hehehee

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum dan salam singgah mlm Lya..apa bentuk simpanan..memang sangat penting dalam kehidupan kita..simpan sikit2 lama-lama jadi bukit..selamat menyimpan Lya..

    BalasPadam
  8. perancangan yg bagus lya..

    BalasPadam
  9. Baguslah buat perangcangan awal tu

    BalasPadam
  10. Lya, bagus buat simpanan..langkah awal..good job..InsyaAllah Lya, didoakan supaya cepat dapat menimang cahaya mata.. InsyaAllah... ^_^

    BalasPadam
  11. bagusnya u all berdua, ada perancangan masa depan untuk anak.. tahniah

    BalasPadam
  12. Asslmkm lya.. Bgusnya dh ada perancangan kewangan tuk ank2.. Kta pun ada jgk terfikir. Tunggu nti bby lahir, insyaallah nk buatkn simpanan tuknya..

    BalasPadam
  13. setuju..perlu ada simpanan...

    BalasPadam
  14. Assalam... datang follow sni.. jemputla singgah ke blog asaimen abak..sbagai skongan..tq
    http://themodestustaz.blogspot.com/

    BalasPadam
  15. ada juga buka akaun bank rakyat..tp lom menyimpan lagi hehe

    BalasPadam
  16. ye dear,, simpanna itu mmg perlu lagi2 perlu bijak merancang sblm kahwin.. insyallah.. sama2 usaha =)

    BalasPadam
  17. wah bagus la perancangan kewangan lya.. nanti kalau dah dpt baby tak payah pening2 kepala dah kan..=D

    BalasPadam
  18. sekarang memang perlu menyimpan...tahniah ambil tindakan bijak...^_^

    BalasPadam
  19. Beringat2..Kak lya pon menabung tuk anak2 sejak diaorg lahir lagi...lahir jer dah ada nama terus buat TH dan jugak BSN untuk mereka..Kak lya pon buat SSPN untuk diaorg..

    BalasPadam
  20. Sangat perlu, Lya... Lebih2 lagi bila ahli keluarga dah bertambah... :)

    BalasPadam
  21. Simpanan mmg perlu.. utk kebaikan keluarga dimasa hadapan juga...

    BalasPadam
  22. wah bgusnya..future plan for son ... memg wajib kena ada simpanan ...

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign