Halaman

Lagu Negeri

Asha Lya | Februari 06, 2014 | 17Komen | >
Assalamualaikum


Mash ingatka kalian bila perhimpunan sekolah
tiap-tiap Isnin lagu wajib dinyanyikan selain
lagu Negaraku, lagu negeri juga turut  dinyanyikan.
Ingat ingat.Sejak Lya dari sekolah rendah menengah
inila lagu wajib dinyanyikan.
 
 
Korang plak nyanyi juga ke lagu negeri masa perhimpunan sekolah ???
 nak juga tahu :)

 
 

Sabah Tanah Airku

Sabah tanahair ku
Negeri kita yang tercinta

Pemuda pemudi
semua marilah
bangunlah bersatu semua

Marilah bersama serta maju jaya
Merdeka sepanjang masa

Bersatu segala bangsa sentosa

Sabah negeri merdeka


Terima Kasih

17 ulasan:

  1. Fiza bersekolah kat pahang.. nyanyi lagu negeri pahang... ingat nk tulis lirik kat sini.. tp cm panjang pulak.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. owhh fizza org pahang baru kita taw :)

      Padam
  2. rindu pulak nak nyanyi lagu ni sis..

    BalasPadam
  3. salam. teringat masa sekolah dulu hehee

    BalasPadam
  4. rindu nyanyi lagu ni masa sekolah dulu :)

    BalasPadam
  5. tiba-tiba teringat pulak lagu negeri johor..semua diri tegak cam tiang bendera..

    BalasPadam
  6. Tiap-tiap isnin nyanyi lagu negeri Perak ;) Lagu dia lebih kurang Negaraku lah kan sebab lagu Negaraku tuh ikut lagu negeri Perak ? c:

    BalasPadam
  7. dulu masa skolah .. slalu nyanyii.. abis skola.. dah xda nyanyi.. ~.~ huhuhu

    BalasPadam
  8. lagu kat johor still ingat lagi (menaip sambil menyanyi)

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    BalasPadam
  9. orang sabahan ke nie? huhu

    #lya, hana dah tukar link blog tw. ASHA HANA :)

    BalasPadam
  10. wah... lagu negeri..angah masih ingat lagi..tapi angah bersekolah dekat 3 negeri..jadi,angah tahu 3 lagu iaitu negeri perak,kedah dan pulau pinang :D

    BalasPadam
  11. Yes wajib nyanyi dik.. lagu negeri kedah..=D

    BalasPadam
  12. Asha, husband saya pun ada nyanyi lagu Sabah ni sebab dia dulu sekolah sana...;)

    BalasPadam
  13. Akak masih ingat lagu negeri akak..Negeri sembilan..

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign