Halaman

Update B2B : Borang Nikah

Asha Lya | Februari 13, 2014 | 28Komen | >
Assalamualaikum

Amboi tajuk b2b la sangatnya kan (sila abaikan)
Alhamdulillah borang nikah dah beli
Rm5.00 kat wisma muis kota kinabalu
tinggal nak menyetalkannya lagi
tu kena tunggu borang pihak lelaki setel dulu
baru boleh urus.


gambar kabur hf cikai :)


Time beli borang nie ari tu kita dapat kenalan baru  (gugirl ok :)
Biasala mesra alam gitu hihihihi
Kita ada tanya kenalan baru nie kalau nak buat ujian HIV dekat mana
mana2 pun boleh ke..Katanya kalau kat Klinik Ibu & Anak pun boleh.
Betul ekk boleh kalau untuk permohonan kawin???..
Siapa ada pengalaman boleh  tak kongsi sikit :)


Kalau nak ke Hospital besar kat Kota Kinabalu nie punyala jauh yang amat
nak naik 2 3 kali bas baru nyampai...Adehh
Kalau klinik kesihatan ibu & anak la paling dekat dengan tempat tinggal kita.


" Ya Allah engaku permudahkan la segala urusan ku ini Amin Ya Rabbal Alamin "

Terima Kasih

28 ulasan:

  1. ibu dulu buat kat klinik kesihatan..tp kalau kat sabah mungkin diberi kelonggaran kot,kat KK ibu & anak pon boleh, tak lama pon ujian tu..
    sekarang isi form on9 kan asha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. owhh yaka sis..ok nnti nak try pi usha2 nie.dari makan masa pergi ajuh2 kan

      Padam
  2. uiks kena beli eh borang tu? cammy lupe dh dulu kne byr ke x..hehe...sy buat hiv test kat KK jer..xtahu la klinik ibu anak blh bt x.myb kat tmpt asha ada kelonggaran kot? try la p tya dorg...x pon kol je so xdelh buang masa sgt nak g sn.hehehe

    BalasPadam
  3. Ha'a ujian HIV boleh di buat di mana2 klinik (yg besar) atau hospital di seluruh negara.

    BalasPadam
  4. wah dah dekat dah tu, teringat pula akak 2 tahun yang lepas buat ujian HIV ngan hubby sebelum nikah... he he he...

    BalasPadam
  5. mama buat lama dah.. 10 tahun lepas.. hihi

    BalasPadam
  6. hehe..berdebar tak?tak lama dah ni..

    BalasPadam
  7. weee. debaran makin terasa ye. semoga semua nya berjalan dengan lancar

    BalasPadam
  8. alamak! jauh je kat KK nk tlg..hihihi

    BalasPadam
  9. Debaran dah mula terasa.. seronok kan.. semoga dilancarkan segalanya.. aamiin.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mudahan2 begitula perancangannya :)

      Padam
  10. akak takde pengalaman bab ni lagi lya.. semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah..

    BalasPadam
  11. Selangor isi borang nikah dah guna online. Aku la jadi mangsa mengisikan untuk orang. Kiranya dah mahir sangat la dah ni.

    BalasPadam
  12. semoga smua bjalan lancar dear.. ^^ masa zara buat dlu ngan hubby, kat klinik putatan tu. bleh juga tu kat klinik ibu dan anak..untuk test shaj kn. Ok tuu.. then dorg akan bg penerangan sedikit tu pasal ujian yg koranga akn amik dan mgenai hiv juga laa.. ^^

    BalasPadam
  13. buat kat klinik kesihatan pun boleh... smoga dipermudahkan segala urusan ...

    BalasPadam
  14. kalo kat teganu ni wat kat klinik kesihaan je blh.. =)
    kat sane mgkin lain kot..


    awk nk kawen ni blh la tempah corsage ngn kwn saye.. tgk kat blog saye ek.. =)

    BalasPadam
  15. AkAk dulu buat kat hospital kota tinggi.

    BalasPadam
  16. wah.. nak kawen dah yeaa? weeeee.. best2

    BalasPadam
  17. ekhmm tak lama lagi ada orang nak tukar title dah huhu

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign