Halaman

Minum Petang/Cendawan Inoki

Asha Lya | Oktober 18, 2014 | 26Komen | >
Assalamualaikum


Hollaaa selamat berhujung minggu semua. Lewat skit bersiaran, pagi tadi ada urusan pergi UTC Kota Kinabalu urus something dan terus berjalan-jalan kat bandar cari pasal cari barangla skit..hihi


Petang-Petang macam ni rasa nak mengunyah ja mulut ni tak henti-henti. So jom kita goreng cendawan enoki. Lya apa ja jenis cendawan memang suka. Dah alang-alang bagi tunjuk kita up kan la sekali resepi yang cukup mudah sekali. 




Bahanya diperlukan

Cendawan enoki (panjang2)
Tepung magik


Carannya macam biasa bila dah carik-carik cendawan kemudian cuci bersih, lya letak sedikit serbuk kunyit nak bagi nampak warna keemasan skit kemudian gaul dengan tepung magik. Lya tak letak garam sebab tepung magik tu dah ada perasa. Perap sekejap bagi meresap kemudian goreng. Siap ni la hasilnya yang tak seberapa...



Di hidangkan dengan jus perhhh sedapnya nikmat rezki ini alhamdulillah kenyang. Jus apa ka itu nanti lya share.


Wassalam


Terima Kasih

26 ulasan:

  1. tak pernah mkn cendawan tu..nk pi Tesco beli la..nti boleh cuba..btw tq for sharing..:-)

    BalasPadam
  2. waH.. TEPUNG MAGIC TU.. teman suka.. tapi lum pernah goreng dgn cendawan enoki ni.. nak try lah.. thanx bagi idea makan petang.. hee

    BalasPadam
  3. Tak pernah buat lagi. Tapi simple dan mudah ja.

    BalasPadam
  4. Boleh goreng jugak ye cendawan ni..tapi kena banyak la kan baru best..hehe

    BalasPadam
  5. tgh2 hujan ni mmg best mkn pnas2..tepung magik? 1st time dgr..huhu..

    BalasPadam
  6. wahh sedapnyyaa...teringin nak rasa :)

    BalasPadam
  7. tak pernah makan cendawan tu..

    BalasPadam
  8. Salam singgah malam dik Lya...simple resepi ni...InsyAllah nanti nak try juga ni...

    BalasPadam
  9. Salam singgah malam dik Lya...simple resepi ni...InsyAllah nanti nak try juga ni...

    BalasPadam
  10. Memang sedap cendawan goreng ni. Lagi makan panas-panas! Fuhh!

    BalasPadam
  11. bse mkn cndawan tiram tu je..
    hihi

    BalasPadam
  12. mcm sedap je.. mcm lapar je.. hahaha

    BalasPadam
  13. Kalau cendawan ni Kak Lya tak penah goreng huhuhu..Boleh cuba jugak ni ..Tq Lya sudi share

    BalasPadam
  14. sedapnye... tepung magik? First time dengar. haha nampak sgt jrg masak, wiwi~

    BalasPadam
  15. tak pernah rasa lagi ni..nampak sedap tu cendawan digoreng rangup

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign