Halaman

Sambal Terung Goreng

Asha Lya | Oktober 12, 2014 | 22Komen | >
Assalamualaikum


Buat pertama kalinya Lya cuba untuk memasak sambal terung goreng. Akhirnya berjaya juga dan ini la hasilnya yang tak seberapa.



Sebelum


Selepas


Ok la tu kan hihihi. Suka bab masak-memasak ni janji cukup bahan dan mudah resepinya.


Wassalam



Terima Kasih

22 ulasan:

  1. terung rebus makan dgn budu pun sedap.
    pendek kata masakan terung memang terbaik dr ladang.
    tapi tak tahulah kalau ada orang yg tak suka makan terung.
    memang rugi betul kan cik lya..
    ~.~

    BalasPadam
  2. Salam singgah petang dik Lya....sedapnya...akak pun suka makan terung ni...boleh di perbagaikan menu untuk memasaknya...

    BalasPadam
  3. anis suke kalau terung buat masak cmnie.. xsuke kalau masak dengan gulai..hihi.. kena plak dengan nasi panas..huhu

    BalasPadam
  4. masakan yang simple tu yang besh.. yang main campak campak tetiba turn out to be sedap hihiks.. sambal terung ni makan dengan nasik panas ^^ ooonomnom..

    mailaah jalan jalan sini :D
    Siti Yang Menaip

    BalasPadam
  5. Terung pebret ana ngan kakak ana. Kalau dapat terung, memang buat sambal merah. Perghh..layan. Hihi

    BalasPadam
  6. Sedap tuuu mkn ngan nasi panasss terangkat

    BalasPadam
  7. Selalu akak ngah masak goreng dengan bawang letak banyak2 ikan bilis..hihi

    BalasPadam
  8. anne tak makan terung tapi suka bau terung goreng.. hehehe

    BalasPadam
  9. Za makan terung dalam gulai ja..masak lain tak makan..hehe

    BalasPadam
  10. ayu tak pandai makan terung
    tapi ritu ayu makan pejeri terung
    sedap jugak

    BalasPadam
  11. Wah nampak macam sedap je.. Senang mudah dan cepat..

    BalasPadam
  12. terung mmg fav kita sgt nih .. ^^ lapar lak malam2 ni ..

    BalasPadam
  13. febret ni..
    pernah cuba buat sekali..

    BalasPadam
  14. Huh sedapnya... menyelerakan.. :)

    BalasPadam
  15. pernah tak rasa terung berempah..sedap tau..

    BalasPadam
  16. husband tak berapa minat kalau terung ni..kalau tak boleh jugak ada idea apa nak dibuat dengan terung tu selain masuk dalam kari..hehe

    BalasPadam
  17. Ermmm... sedap nya Lya, terliur kita tgk

    BalasPadam
  18. menu nie mmg favorite Fiza... Fiza pun akan masak.. semalam pun wat menu nie.. lgpun senang je lya..

    BalasPadam
  19. sambal terung ni peberet dik an tau lya hehe :)

    BalasPadam
  20. Kita x brapa sngt mkn terung ni. Tp tgk lya msak rasa mcm nk mkn skrng je. Hehe

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign