Halaman

Indahnya Kampungku...2014 Suda

Asha Lya | Januari 02, 2014 | 42Komen | >
Assalamualaikum

Wahh di tahun baru bah plak sudah kita (alamak
terloghat Sabah la plak hihi)..
Belum telmbat lagi kita nak wish
Happy New Year 2014..
 
Ini entri pertama kita d 2014 nie..
Baru brkesempatan nak update blog.
Sekarang kita ada kat Kampung di Beaufort.
Seronok kat kampung aman & damai je.

Inila kawasan umah kita di kampung

langit kelihatan biru cerah


ada rebah ayam keci kat sebelah umah hihihi

Ini sungai yang di suatu ketika dulu tempat
kita bermandi-manda di zaman kecilan ku
 kini sudah dicemari...

Betapa seronoknya tinggal di kampung.
Tapi demi mencari rezki yang halal kita berhijrah ke bandar.
Inila kampung tempat kelahiranku, tempatku dibesarkan.
Tempat ku mendapat pendidikan.

Wassalam




Terima Kasih

42 ulasan:

  1. Bestnya kampung.. kampung asha kat mana? bapa anne kat membakut.. dulu selalu jugak jalan2 pegi beaufort.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. seronok..kg anne pun kat membakut ekk

      Padam
    2. a'ah, kat kg brunei.. tp dah jarang balik sana.. hehe

      Padam
  2. sukanya dok kampung....suasana yang paling best...

    BalasPadam
  3. dear asal Beaufort ke? kampung apa dear? Mr.Secret sy ibu dia asal sana..dekat kampung bingkul..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. owhh tu dekat pekan..kita dekat kg lumadan..limpas pekan bfrt :)

      Padam
  4. seronoknye dapat berehat di kampung halaman..

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. tak apala sis t da rezki dpt juga balik tu

      Padam
  6. Hujan emas di tempat orang.. namun tempat sendiri pastinya yg lebih baik.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah btl tu en,khir..d tmpt sndirila juga yg terbaik

      Padam
  7. assalam
    jom join GA ni
    tamat 21 jan
    http://flowerliciousazzahrah.blogspot.com/2014/01/first-giveaway-by-stifazara.html

    BalasPadam
  8. best dapat balik kampung.. akak dah lama tak balik kampung.. menabung ikea.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah sis nie pun dah lama kita tak balik kg

      Padam
  9. seronok orang ada kampung ni. Raya je excited sgt nak balik kampung. Tapi utk sesetengah orang yg mmg lahir di bandar, tak bleh nak rasa nyaman pagi kampung.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah sis part tu yg paling best bila musim raya hehe

      Padam
  10. tgk gambar asha terasa suasana di kpg
    rindu nak blk kpg

    BalasPadam
    Balasan
    1. kg yumida pun mcm suasana nie ekk :)

      Padam
  11. wahh seronoknya balik kampung ^_^

    BalasPadam
  12. Kak ina takde kampong, dari kecik dok bandar..bila kawen dgn husben, baru la merasa ada kampong... masa kawen dulu kena naik bot lagitu...he he..tapi sekarang dah ada jalan raya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe tak apala kak sekurangnya merasa juga walaupun kg husben hihi

      Padam
  13. duk kat kg mmg best... damai jeeee

    BalasPadam
  14. zam plg suka suasana kampung :)) tenang.. damai je

    BalasPadam
  15. PG pun suka suasana kampung. mendamaikan :)
    morning asha! PG singgah menabung di tahun baru :D

    BalasPadam
  16. Selamat thn bru lya..sya xde kmpung rindunya nk tgk keindahn kmpung2.. mmg menyamankn..

    BalasPadam
  17. HNY 2014 Asha.. kampung mmg best.. rs tenang aman dan damai jer...

    BalasPadam
  18. wah..di aman damai..happy new year dear...di be4 di mana?

    BalasPadam
  19. morning asha :)
    erk, pi mana tak da entry baru :)
    PG singgah menabung ahad mari :D nasiblah ikea tiada di sabah kan. hehe..

    BalasPadam
  20. Beufort akak belum pernah pergi lagi..tapi on da way nak ke papar kan?

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign