Halaman

Andainya

Asha Lya | Disember 17, 2013 | 27Komen | >
Assalamualaikum

Pernah tak korang alami situasi macam nie
maksud Lya jadi yg ke-3 tu..
Kita pernah rasa di buat macam tu.
Terasa hati nie macam tak diperlukan saat tu
Macam ada something mengenai diri kita..

Walaupun kita tak tahu apa motif sebenar
tapi janganla menunjukkan sikap seperti itu..
Orang yang ke-3 pasti akan berasa sedih dan seperti tak diperlukan.

sumber facebook

Wassalam

Terima Kasih

27 ulasan:

  1. Macam tulah adat dunia Lia, pernah kena juga kot. Tapi bila muhasabah diri, mungkin juga kerana diri kita ni tak sempurna...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah sis biarpun kita terasa kena tabahkan je hati

      Padam
  2. jangan bersedih hati.. akak pun pernah kena.. tapi akak ignore saja.. menabung transtion.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hati tetap terasa tpi hanya mampu senyum

      Padam
  3. betu tu yunk

    pernah terjadi macm ne

    buat dek je..tp terasa jugala kan sket

    xox0....

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang terasa juga eida..sabar ja la

      Padam
  4. x ingat da penah kena ke x..tp rsanye mcm penah kot..ape pn moga kite x menjadi yg berdua tu..silalah jaga ati orglen jgk.huhu

    BalasPadam
  5. PG ziarah isi tabung kat sini ya :)

    BalasPadam
  6. pernah jugak la . Kalau kawan bertiga memang berisiko sikit .. Selalu nya salah sorang akan terasa terasing.. dan perasaan cemburu pon mula lah beraja di hati

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah memang org ketiga akan terasa hati

      Padam
  7. pernah je asha, tapi jika ianya terjadi pada mama, mama akan anggap simple je.. "takpe lah, katalah apa pun, yang penting Allah tahu apa kita buat dan lakukan.." berserah je pada Allah... jangan fikir yang negatif.. biar jelah dia nak cakap apa... yang penting kita sendiri.. pedulikan je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. trima kasih mama sudi singgah blog kita..ingat lgi mama kat blog kita :)

      Padam
  8. ye...selalu juga terjadi.tapi biarlah..yg penting kita tahu siapa diri kita..

    BalasPadam
  9. pernah gak...kekadang sy bahasakan jer terus orang...biar dorang plak yang terasa..baru padan muka..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  10. oohh..ingatkan orang ketiga dalam perhubungan antara laki ng pompuan hehhee
    sabar ya yunk :)

    BalasPadam
  11. pernah jugak terjadi..terus aq saund deret " korang tak nampak aq kat sini ke.. yang dok bisik2 bagai lagi "
    hehe..baru dorang taukan..:)

    BalasPadam
  12. Pnh rasa ni..mmg sedih dan rasa terpinggir..huhu

    BalasPadam
  13. Teringat lak masa zaman kak ina kerja dulu..memang kena camni...sedih je rasa hati..tapi bila dah tak keje, kawan baik pun sorang je, hati pun rasa happy...takde nak sakit hati dengan sesiapa :)

    BalasPadam
  14. kat sekolah menengah dulu selalu sangat macam ni.. sedeyyy..
    dulu2 sensitif sangat, selalu nangis bila kawan buat macam ni.. tapi sekarang ignore je klu ada orang buat macam ni kat anne.. hahaha..


    klik2 sini.. :D

    BalasPadam
  15. pernah.. tapi kalau kita terlalu ambil kisah sakit hati..maka husnuzon yang baik2

    BalasPadam
  16. ada jugak tapi biasalah..fikir yang baik-baik aje...tapi kesianlah pulak tengok kucing tu...sediihhhhh!!!!

    BalasPadam
  17. biasa la tu.. tp pikir positif jer... sian nye muke kucing tu...

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign