Halaman

Contest CEO Eridy

Asha Lya | Disember 03, 2013 | 13Komen | >
Salam 1 Malaysia
 Sebaranya nie first time kita nak join
contest berkaitan SEO.
Kita pun tak faham apa benda tu SEO.
Maka dengan rajinya pergi search kat google.

Bagi bloger yang dah lama bertapak kat dunia bloger
pasti akan tahu apa tu SEO.Tapi bagi saya Newbie
memang tak tahu apa-apa mengenai SEO nie..

Apa itu SEO???
* CEO adalah singkatan dari Search Engine Optimization
 * Menurut wikepedia adalah proses meningkatkan visittibilitas
sesbuah website/halaman web di search engine melalui
cara natural/tidak berbayar.

Tujuan SEO...
Tujuan CEO bagi seorang bloger yang menggunakan teknik SEO
adalah untuk mendapatkan trafik dari search engine.
* Kemudian baru berkaitan dengan pagerank, earning & sebagainya.
* Tetapi tujuan utama adalah trafik dari search engine.

Sedikit info mengenai blog Eridy
 Nama: Eridy
Umur : 24 year's old
Agama: Kristian
Asal: Sabah (samala kita Sabahan juga)
Hobi : Stalking kisak-kisah orang dalam google
 Minat : Pelaburan, programming debug & eror
Kerjaya : IT Technician
Cita-cita: IT Engineer (tapi sekarang nie tak maw peningkan kepala pegang kerja lain)

Hadiah:
Pertama : wang tunai RM200
Kedua : wang tunai RM100
Ketiga : wang tunai RM80.00
Saguhati : wang tunai RM20 X 6 pemenang

Pemenang akan dipilih berdasarkan di carian google.com
menggunakan private browsing.
Sapa belum join boleh klik Contest SEO Eridy


Terima Kasih

13 ulasan:

  1. oo..dia asal dari Sabah ya rupanya hehe all the best yunk :)

    BalasPadam
  2. salam..da follow :) thanks join segmen "i will follow you" by Syira Lokman..jgn lupa follow blog peserta lain...tggu keputusan 3 blog yg akan direview eh ? tq ! ^_^

    BalasPadam
  3. salam blogging selamat berjaya lya .. done klik :)

    BalasPadam
  4. mcm lain drpd yg lain contest dia...boleh la try nnt :)

    BalasPadam

...Terima Kasih Komen Ikhlas Anda...
...Komen Anda Semua Sangat Dihargai...
....Kalau sudi jemput la datang selalu...

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign